Segstartad

Jag lever, än så länge. Har varit tyst här nu ett par dagar vilket känns...tråkigt. Har haft ungefär 0 minuter över och kommer ha ungefär 1 minut över resten av veckan med. Om allt går som jag hoppas (HOPPAS) så kommer det vara väldigt mycket mindre att göra efter söndag denna veckan, om inte så kommer jag ha minst lika mycket kvar. ;) 
 
Har så mycket jag skulle kunna skriva om, så mycket jag vill skriva om och bara få ur mig men eftersom jag är trött alla dygnets timmar så lyckas jag inte få till det, precis som det här. Någon dag kanske, när jag har fått lite ordning på allt. ;) Kan ju alltid hoppas på att den dagen kommer. 
Sannängens Grynet i sommars. 

Precis som varje torsdag, tomt i huvudet

En miljardsaker som ska vara klara eller som ska göras. Just nu känns det som "fira födelsedag" ligger väldigt långt ner på priolistan, ungefär lika långt ned som att spendera hela fredagskvällen på disco när jag kunde varit hemma och vilat upp mig. Men det brukar ju vara så trevligt att unmågs med hela klassen, big love *host*. 
 
Någon glömde varna alla i denna delen utav Småland om stormen som tog sig hit idag, de sa aldrig att man skulle flyga 10 meter om man steg utanför dörren. Skulle varit trevligt med lite förvarning nästa gång. ;) 
Bytte ned mig från Waterloo till Lilla Grå idag vilket var både bra och dåligt. Vi började skit bra och slutade med att hon tappade självförtroendet ännu mer. Fick till det lite halvbra tillslut but still, resten gick ju inte så jävlar bra.  Trodde verkligen sist jag red henne att det var sista gången, men idag hoppas jag verkligen att det var det, känner mig som en jätte på henne och det är dags att gå vidare... 
 
 

"Ett gott skratt förlänger livet"

En av oss hade ju roligt. xd 

Vilse i skogen rider vi omkring och vi hittar ingenting

Åh, Idas och mina ridturer, kärlek till dom. ♥ Idag skulle vi ut på en kort hyfsat lugn uteritt. Kom tillbaka 1 timme och 40 minuter senare med två styck trötta ponnier och ett styck svettig Maja. Vi red inte alls vilse eller så.. Men jag lovar, det är någon som har varit och flyttat den vägen, haha. Att vi aldrig ska lyckas med att rida den rundan rätt... 
 
Fick stessa som satan när vi kom tillbaka till stallet vilket ledde till att båda mina väskor ligger kvar i Åboda, dator, böcker, nycklar, jacka hela köret blev kvar där. Well done. Använder Sveriges segaste dator som har problem med att hänga med när jag trycker på tagenterna, därför kommer denna texten innehålla ungefär 200 stavfel och därför tänker jag ge upp med det här för idag, för bara detta inlägget har tagit minst 20 minuter att skriva vilket det inte borde ha gjort. ;) 

The Hunger Games: Catching Fire

Inatt släpptes teaser trailern till Catching Fire, bara 221 dagar kvar... haha. Det kommer lätt att bli årets bästa film! 
 

Att ha kraften att va stark

Hejalltrullari220ochminkroppsägeremotochjagmed. 
 
Vart i Osby hela helgen på mopedkurs. Efter 2kg frukt och minst 1kg chokladbollar och lite pizza kom vi med tåget hem idag (fattar inte hur, vi måste rullat fram) efter sista lektionen. Nu är det bara uppskrivningen kvar sen kan jag äntligen köra själv. k a n  s j ä l v . ;) 
 
Fick rida för Svenska landslagets blivande tränare idag, Idas kusin på 5-6år (?). Vi fick hoppa studs, bana och göra volter. Riktigt bra tränare, rekomenderar henne starkt till alla! Märkte hur dålig både min kondition och Majas är, vi var helt slut efter frammhoppningen... Dagens ridpass gav mig tackvare detta ännu mer värk i kroppen, som om jag behövde det. Ballis sadel tog livet av mina ben när jag red henne och sen har mitt vänsterben sagt upp sig, gör ont så fort jag använder det. Är i stort behov av några dagars vila både psykiskt och fysiskt, tyvärr existerar inte sådana dagar i min värld så vi får skippa det och sluta klaga. 
 
Min hjärna är seg som kola, därav uppdateringen i helgen och hela det här inlägget, laddar om till måndag (jippie) och en helt ny, grym, vecka. Tuttut, nu kööööör vi! Efter lite vila... 
Vad blir detta, tredje fulbilden på Maja senaste dagarna. Tyvärr, det är de ända korten jag kan få på henne. :/ 
Men hon var nöjd, hon kunde ju stå där och bara njuta av att se Stina behöva arbeta i paddocken. ;)

I´d survive it all

Dagen började med att jag trodde att det skulle bli årets sämsta dag. Vaknade av att väckarklockan (som stod på okänd plats i mitt rum) började pipa och sekunden efter insåg jag hur mycket det regnade ute. Inget fel på regn så, kan vara ganska mysigt men att det skulle regna och jag inte fick vara hemma och mysa i sängen och kolla på film utan skulle till skolan, det gjorde det hela så mycket jobbigare. Hela skoldagen var så. jävlar. dålig. så jag ville bara spy på den, att jag kom därifrån levande är och kommer förbli ett mirakel.
 
Från att ha varit katastrof slutade den ganska lyckligt. Åkte med Emma till Ballis och Suppe idag istället för att åka till Maja (sjukt elak att välja bort min häst, jag veeet). Det var....trevligt. Efter att nästan rullat runt på en isfläck efter ovillig galopptävlning som hästarna startade och några fel vägar ute i skogen kom vi hem levande. Även här är och kommer det förbli ett mirakel. Efter att ha plockat av båda hästarna allt och fixat allt var det bara hem igen och komma 40 minuter sent till Skol IF mötet...what to do när man rider vilse i skogen? 
 
Lördag och Söndag spenderas i Osby för intensivkurs för mopedkörkortet. Längtaaaaaaaar. 

Go och glad kexchoklad

Go och glad stämmer kanske, tyvärr har jag inte kexchoklad. :( Maja fick en genomkörande på 30 minuter i paddocken, under de 30 minutera hann vi hitta ett stort problem, bråka om det och lösa det. Dagens problem var en stenhård högersida vilket gav mycket skritt och travarbete i båda varven vilket ledde till bråk. Efter några minuters galopp i vänster varv fungerade högersidan mer normalt igen, shoho glada tjejer igen.

Träningen gick med bra, omhoppnings övningar är skit kul och jag är ap glad att Maja inte var med idag, haha.


Trött X2000

Ida och jag begav oss ut på en 20minuters skrittrunda idag. Kom tillbaka efter 1timme efter att både travat och galopperat.

Vi mötte hjortarna, kanske 10 stycken och det ända de flyttar på sig för verkar vara älgar, kör man bil kan de komma lite när som helst och var som helst, de bryr sig inte riktigt och det var samma sak idag. Maja körde även på sitt nya trick som hon verkar älska, kaninhopp rakt upp i luften. Känndes ganska bra att jag red barbacka idag med...

Tillbaka från dagens äventyr var vi båda ganska trötta även om Maja visade det lite tydligare...


9 april 2012

För exakt ett årsedan var jag med Fanny när hon var i Värnamo när hon tävlade med Grynet. Känns som om det var en halv evighetsedan... Har hänt en jäklar massa saker sedan dess. 
 

Teenagerpost#4545

^ Hela dagen. Förutom min klass, älskar den. Jätte mycket, verkligen. Även om vi startar tredje världskriget när vi ska komma överrens om något får man lite kvällsunderhållning, det kan man ju inte klaga på. Vi har ju våra guldkorn vi med. 
 
Eftermiddagen har dock spenderats med min bästavän just nu, finns alltid där för mig när jag behöver dig.<3 

Hässlehåla

Årets första hinknisse jobb avklarat. Åkte med Fanny som skulle ner till Hässleholm idag med Zylve. Om man vill se riktigt snygga hästar behöver man bara åka till närmsta tävling i skåne så finns det garanterat hästar att dregla över. Zylve är med snygg även om han inte är från skåneland. ;) 
Nolla i båda klasserna och en 5;e plats i Lc;n. 
 

Maja fick också hoppa lite idag, paddocken har smält och den är inte en sjö så vi passade på nu när vi ändå kunde. Tränade mest på att få till några helt okej språng på ett kryss, bara för att få in kännslan lite och inte komma förnära hindret vilket hon har en tendens att göra. 
 
I onsdags la jag upp en annons på Hästnet om att jag sökte en maxad d-ponny som jag kunde ut och tävla med, trodde dock inte jag skulle få några svar men det var ju värt ett försök. Igår fick jag ett mejl (!!!) om en d-ponny som skulle lånas ut och idag, 3 dagar efter, preliminärbokade vi en provridning och två veckor! Nervööööös och taggad... :D 
 
 

Hässleholm just nu


Cause I knew you were trouble when you walked in

Det är ett under om jag kommer upp från sängen imorgon. Har haft träningsvärk i två dagar efter barbackaturen i tisdags, idag började jag med att cykla 2km, spela volleyboll och sedan cykla 2km till. Sedan var tanken att Maja skulle ut en snabbis i skogen och ta det lite lugnt, någon liten galopp och underlaget var bra, inte följa med på lektion eftersom vi tävlade i måndags och skulle ta det lite lugnare. Det hade dock inte Maja som plan. Med en övertaggad häst begav jag mig ändå ut i skogen. Allt gick superbra tills vi hade en halv km kvar hem och vi skulle ta en galopp upp för en backe. Någon blev lite sur när vi skulle bryta av och kaninen inom henne kom fram igen. Hon körde en rad kaninhopp som hon gjorde på framhoppningen men denna gången var jag inte så noga med att luta mig bakåt från början (fyfy, inte göra så!) och höll mig inte kvar utan åkte över halsen efter några hopp rakt upp. Eftersom första tanken var att Maja inte skulle springa rakt ut i skogen och försvinna höll jag kvar i tyglarna vilket resulterade i väldigt ömma fingrar och sträckta muskler i underarmen. 
 
Eftersom det inte gjorde ont i mer än fingrarna när jag kom tillbaka så red jag lektion efter med. Det slutade med ett väldigt dåligt språng i hoppning på volt, de fyra värdersträcken, klockan, (kärt barn har många namn?) som kunde gått illa enligt mamma som stod på backen. Känner mig ändå ganska nöjd med båda passen trots att fingrar protesterar mot att skriva för det gör ont. Förutom sista språnget fick jag ändå in en helt okej rytm och det känndes mer än bra när vi bara galopperade, ibland är det ganska skönt när någon har ridit markarbete på hästen lektionen innan, haha. 
Någon har börjat få vårkännslor, haha? Har aldrig sagt att hon var normal och kommer aldrig att göra det heller, finaste. 
 
 

Det är du som väljer vägen

Vad är bäst, att tjärna pengar på en sommarprao man inte vet om man kommer få eller få ett intyg att man varit ledare och arrangör för ett läger när man gick i 8;an? Beslutsångest. Vad är roligast, att vara på läger eller jobba på dagis? ;) 
 
Var inne på Charlies en sväng för att kolla om de hade fått in Hv polo skorna. Självklart hade de kommit in och självklart fanns det inga i min storlek. Ibland suger det ganska mycket att ha stora fötter. Ganska ofta faktiskt. Någon som vet om de överhuvudtaget tillverkar Hv polo skorna i 42, haha? Såg nu att de finns, de existerar. Men charlies hade varit generösa nog att ta in dem i storlek 41 i webbshopen, på alla andra ställen var största 40. 
 
Vilket i-landsproblem jag har. Men det är värre än vad ni kan tro att köpa skor till dam i storlek 42, mission impossible. Om jag har tur kanske jag hittar ett par i Göteborg. Bara 23 dagar kvar... 
 
HITTADE DOM!! I fel färg, 50 spänn dyrare och fel färg, MEN VEM BRYR SIG!? 

Can't find a single cloud in the sky

Klockan hann bli 8 innan vi åkte från stallet och det var inte mörkt ute, våren är påvääääg. Solen sken och snön smälter, kunde det blivit bättre? Var ute en sväng barbacka i skogen, skrittade och travade lite eftersom det var ganska mycket för henne igår. Lugnt för henne, hallå träningsverk imorgon! Hon var skit pigg på att komma ut, förstår inte hur...
 
Dagar som idag hade jag lätt kunnat bo där ute. Tänk vad skönt att man hade varit tvungen att gå upp tidigt för att hästarna skulle ut, man hade fått längre dagar och en väldigt mycket bättre rutin i vardagen. Att kunna gå ut när man vill, kunna göra något ute. Det kan jag ju nu med men det hade blivit på ett helt annat sätt. Fast jag är ganska nöjd med att bo där jag bor med, nära till skolan och om man vill någonstanns eller till någon är det oftast cykelavstånd eller så finns det buss. 
 
Det här med pengar har aldrig varit min starka sida och kommer nog aldrig heller att bli... Rev sönder en 500lapp idag, ehhm.. Så kan man ju med göra om man känner för det. 
Bästaponnyn igår. 

The sky is the limit

1080p!  

Hold on to the feelin'

Från att inte ha bjudit något till hinder, varit allmänt seg i ridningen till att faktiskt fokusera lite, bjuda och hoppa med glädje på två veckor utan träning, jag vet inte vad min ponny har gjort men det är bara bra! Vila sig iform kanske fungerade? 
 
Maja har (som vanligt) skött sig över alla förväntingar. Hon tyckte att några av hästarna som kom var vääääldigt intressanta, haha. Framridningen gick bra, tills vi skulle hoppa. Eftersom snön inte har gett med sig än, suck, så var framridning och framhoppningen ihop inne i ridhuset. Vi fick hoppa fram på två hinder som var på ena långsidan, 2an och 3an. Någon blev glad över att få hoppa, HAHA. Synd att mamma inte filmade det, hon verkligen skuttade fram mellan dom, kaninhopp blandat med försök till bocksprång. Hon gjorde det inte en gång heller. 
 
I 40 blev vi felfria (WOHO) och i 50 rev vi ett hinder, kom alldeles förnära. Men är så otroligt nöjd ändå. Och glad. Och om jag hade kunnat hade jag lätt gjort det några gånger till, haha. 
HAHA, så här söta  var vi. :') RSS 2.0