It's time for you to shine

Om vi inte kan vara bäst imorgon kan ju ge det ett försök att vara snyggast på banan. Inte för att vi har så stor konkurens, max 6 ekipage till var anmälda i fredags. Allt är iallafall nyputsat och outfiten är noga utvald (eller inte så eftersom jag inte har speciellt mycket att välja på..). Jag är äckligt nervös, visst det är 40 centimeter, hon kan med lätthet gå över det, men det känns ändå som vi inte redo eftersom vi för det första aldrig har hoppat en oxer ihop. Men övning ger färdighet, vi har ju hela framridningen på oss att träna. ;) 
 
Maja har gått från att vara en liten tuffsig ponny med vinterpäls och stora smutsfläckar till att se ut som en godtagbar ridponny, framsteg. Vi har gjort allt väldigt noga, detta är ju trotsallt antagligen våran ända tävling tillsammans, då får vi ju göra det så äkta som möjligt. 

Ett fel närmare rätt

Gav bloggen ett försök till igår. Kan ju inte precis säga att det blev bättre. Hade så gärna kunnat det här med kodmallar och fix men har inte riktigt haft tiden att lära mig allt och det går att hitta mycket på internet, men jag har inte lyckats hitta något bra ställe där de lär ut hur man bygger upp en blogg på kodmallar på svenska. 
 
Men det jag stör mig mest på är att det står "pooony" på headern och jag kan inte få bort det!? Något datorsnille som vet hur man göööör? All hjälp uppskattas. ;)  EDIT. Agerade datorsnille själv och kom på hur man tog bort det. ;)) 
Den ser ju bra mycket bättre ut såhär än vad den gör när den kom in i kodmallen, vad hände? :( 
 
 
 

If I could only shout it out

Men snälla något. Hur. Svårt. Kan. Det. Vara. Att. Göra. Som. Du. Just. Skrev. Att. Du. Skulle? 
 
Här sitter jag, jobbar aset av mig för att någon bad mig göra det och 40 minuter när man är klar och visar resultatet så säger hen: Men jag har redan gjort ett eget, och ditt fungerar inte så bra så vi måste köra på mitt. 
Kunde inte kännt mig mer oviktig. Och sen att personen jobbar med något som skulle vara lekande lätt men gör det så himmla svårt för sig själv och sedan skyller det på andra. Detta är sista gången jag gör detta, tyvärr. Det har varit kul, det kommer bli kul men efter detta året säger jag tack och hej för mig. Jag kan inte jobba på detta sättet, utan att få information och jobba aset av mig för något hen redan har gjort. Min gräns går där tyvärr. 
 
_________________________________________________________________________________________________
 
Maja och Stina hoppade runt som jag vet inte vad idag. Stina var några resor värre än Maja men ändå, dom gillar inte heller smålands jävlar blåsväder och isgata. Det slutade med att vi red i halvapaddocken och försökte att inte halka. Vi lyckades med några riktigt bra galoppfattningar för att vara oss. Känns som det börjar gå frammåt med galoppen med vilket är en stor lättnad. För idag skrev mamma upp oss i 40cm på måndag. Det var vi och 8 till som skulle hoppa och högsta höjden var 60, märks det att det var lokalponny tävling inärheten samma dag? ;) 

V A R F Ö R ?

Att komma på iden att göra om bloggen klockan halv 12 när man är skit trött och as sur var ingen bra ide. Speciellt inte när det inte fungerar. Överlev, jag ska fixa det så fort jag pallar. 

Skittrött, då är det okej att inte komma på något rubrik

Dagen började med att jag trodde att jag skulle bli jätte sen och slutade på samma sätt. På något vänster kom jag inte sent något utav gångerna, det är bara i skolan jag inte lyckas med det..
 
Maja skuttade runt och hittade spöken i skogen idag, hon hade lite svårt att bestämma sig vad som vägde tyngst, det som var läskigt i skogen eller att få galoppera full fart upp för smålands kortaste backe. Full frammåt vann. Innan vi begav oss ut i skogen gjorded vi ett försök till något som skulle likna dressyr i paddocken. Man kan ju lugnt säga att det var ett tagsedan vi gjorde det sist. Men det släppte förhoppningsvis lite till imorgon. 
 
När vi kom hem inatt så var jag så lättad att jag skulle kunna få sova hur länge jag ville idag. TIlls jag får det trevliga meddelandet på Kik att jag ska befinna mig på en fotbollsturnering klockan 10. Och där var min plan i 100 bitar. Men efter ett par mindre trevliga nyheter sitter jag nu, fortfarande levande, på mitt rum. Tyvärr väldigt mycker argare än när jag vaknade menmen, om jag bara slutar skriva och går och lägger mig så kommer det hela bli så mycket bättre...

The Host

Så. Jävlar. Bra. ❤

Hur överpigg jag än är måste jag sova, imorgon är det fotbollsturnerign och jag måste upp tidigt, blääää...


Dagen jag väntat på är här,

IDAG HAR THE HOST BIOPREMIÄR. 
 

Om jag har tur sitter jag någon gång under denna dagen i en biosalong och kollar på (förhoppningsvis) en av 2013 bästar filmer, TAGGAD! 
 
 
 

I like my money right where I can see it, hanging in my closet

Hahaha, ååååh. Skrev ett tidsinställt till idag igår men glömde att klockan var över 12 så det kom inte upp idag, det skulle kommit upp imorgon om jag inte tagit bort det. Smart, väldigt smart. 
 

Eftersom resan till Ullared idag var väldigt oplanerad hade jag inga pengar vilket resulterade i en väldigt låg max gräns. När jag sedan står i kön och ska extra kolla kortet har har blivit ett x-antal hundralappar rikare från det vi satte oss i bilen till jag stog i kön. Kunde inte sett det lite tidigare? Men det var bara bra att jag inte såg det för nu fick jag lite mer till Göteborg. HAPPY
Blev bara väldigt nödvändiga saker inhandlade, ansiktsmasker, kaningodis, parfym, böcker, godis och doftljust. Otroligt nödvändigt känner jag så här i efterhand, haha. Hittade ett par as coola ridbyxor (haha) med, inte alls kopierade eller så....kan inte tänka mig att jag har sett något liknande förut...? 
 
Måste älska att dom har pocketböcker för 40:- som man hittar i andra bokaffärer för typ 90:-, nu är 1 av 10 böcker på önskelistan inhandlad, de andra två fick följa med bara så jag ska ha något att läsa, de verkade ju helt okej de med. ;) 
 
Imorgon blir det årets nästfetaste biopremiär (precis efter Catching Fire), The Host! Taggataggataggatagga... 
 
....så ikväll kör vi filmkväll med den här och några till, mysigt.
 
Detta inlägget kan ingen klaga på att det var för lite bilder i, haha...känner allt socker som Emma och jag tryckte i oss till Pa komma nu..ohno. Pågrund av detta överskott av socker blev det ett väldigt osamanhängade inlägg... Men vad fasen, 45:-/kg var ju inte så värst dyrt så varför inte plocka på? 

Its time to show the world

Stina är nu officiellt Majas idol, idag hade hon kört på samma look som Stina. Rullat sig i kiss. Ena sidan av min annars fina och rena ponny var indränkt i kiss, inte det mysigaste jag varit med om. Men taggad var hon och efter 20 minuter på ängen var hon en fin lite ponny som kunde jobba på. På måndag startar vi vår första (och antagligen sista) tävling ihop. Det blir 40 & 50cm på klubbhoppningen om vi hittar chafför. TAGGADE TJEJER även om Maja änsålänge är helt ovetande om det hela. Det som kommer bli mest intressant är att hon kommer förförsta gången vara själv i ridhuset, det kommer vara väldigt mycket mer folk på läktaren, vi har aldrig hoppat oxer och det längsta vi har hoppat är 4 hinder irad. Well, någon gång måste ju vara den första. 
 
Imorgon blir det en väldigt oplanderad tripp till Ullared och på onsdag blir det förhoppningsvis bio. Det här lovet ser ganska lovande ut ändå. Och vi hade det ganska trevligt idag när vi fotade, haha... 
Slutresultatet av dagen, efter vi hade gjort själva fotograferingen..eller ah. 

You can't buy happiness

Jag gick bananas i en bokaffär på internet innan, slutsumman landade på över 700kr. Vilken tur att jag aldrig klickade på beställ knappen. Men jag måste verkligen ha nya böcker, när jag läste igenom Hungerspelen så kom jag på varför jag läste minst 40 minuter varje kväll innan. Att förflytta sig från verkligheten till en annan värld som man sedan kommer drömma om att få åka till är as najs, för där är problemen så mycket större men allt slutar ändå lyckligt, förutom i Hungerspelen men det är ett undantag. 
 
Men vi har ju Göteborg Horse Show framför oss så jag har inte råd att lägga 700kr på böcker just nu hur mycket jag än hade velat det, det hade ju ändå blivit 10 böcker och läsning för ett par veckor frammåt... Får börja spara till dom efter Gbg. 
Truuuuue 

Close your tired eyes

Lördagkväll och hjärnan är full av åsikter men jag är för trött för att få ihop något läsbart som ingen någonsin skulle förstå vad jag ville få ut av. Om inte annat blir det en del nya utkast som jag kanske skriver färdigt någon dag när jag känner mig bättre på svenska och skriva längre och sammanhängande inlägg, kanske kommer de aldrig pubeliceras. 
 
Eftersom detta jävlar väder forsätter hade vi bara åkern att rida på idag, ser fram emot en vecka med bara ridning där ute. Men bättre det än bara svinhala vägar som man bara ger sig ut på om man är självmordsbenägen.
 

I want to hide the truth

Om det som hände idag kommer ut bland fel människor kommer vår klass vara hatad från och med nu och för all framtid. Vi gjorde bort oss så mycket idag, alla skäms över att gå i vår klass nu. Glömma och gå vidare, jovisst man kan ju alltid försöka. Trots att alla tycket det var hemskt och de allra flesta skämdes så kunde vi ändå skratta åt det för att vi var så korkade. 
 
Jag fick värsta feta photoshoot iden innan, om jag har lite tur och lyckas med några bilder kan dom bli riktigt grymma tror jag. Men eftersom jag inte hittar några liknande bilder så verkar det svårt men vi ger det ett försök.

Don't stop believin'

Träningen gick som förra veckan, över förväntan. Vi pallrade oss över fyra hinder som en bana på 45cm, mer än inget haha. Men vi är på rätt väg och det går frammåt och då spelar det inte så stor roll om det är 45 eller 90 så länge det går bra och frammåt är jag nöjd. Inom de närmsta 11 dagarna kommer vi att ha hoppat vår första riktiga bana, vet inte vilken dag än bara. Taggatagga.
 
Fick idag veta att 9;an kommer att bli ett intressant år för oss, riktigt intressant, HAHA. 
 
Låten som rubriken kommer ifrån delar just nu delad första plats med Pompeii med Rock of ages versionen, så bra film och så mycket bra musik, kärlek. 

Be happy and smile :)

Motivationen till att fortsätta jobba med Skol IF kom tillbaka så fort alla barnen kom in i salen idag, trots att dom inte kan vara tysta och lyssna, sitta stilla i ringen under genomgångarna och inte gör som man ber dom så är det så jäklar kul att ha aktiviter med dom, tro det eller ej. Men det är det att dom inte lyssnar, är helt galna och gör vad de känner för som gör det så kul för de är inte duktiga, tråkiga barn som inte hittar på något ibland, de är galna, glada barn. Även om de tycker att vi är världens sämsta ledare när de måste ha avslappning i slutet, då är man inte så poppis haha. 
 
Maja verkade inte överdrivet glad över att jag kom till stallet idag, hon tyckte nog vi kunde vilat lite till. Men när vi väl var ute i skogen klagade hon inte så mycket längre. Då var de fotbollsstora snöbollarna i diket hennes största problem, dom hade väll inte varit där innan eller? Dom kanske skulle hoppa fram och äta upp henne, vem vet, man vågar ju inte chansa... 
När vi inte var i skogen hade vi Fritz (som inte fått någon ordentlig presentation, stallkatten) efter oss. Om man inte gav honom uppmärksamhet då såg han till att fixa det, lägga fälleben, skrika så man hörde det inom de närmsta 2 km eller bara vara allmänt ivägen. Man kunde trott att han var en utslängd sommarkatt som inte ätit sedan familjen åkte i slutet av sommaren. 
Imorgon drar vi och tränar igen, fick informationen att det var stuts på schemat imon. Vi kan ju alltid försöka, hahaha... 
 

It's still a little hard to say what's going on

Har svårt att hålla isär allt som har sagt idag. Ena nyheten var skit bra, ev. en provridning inbokad och den andra var att en släkting gått bort. Tror jag lever i något slags cyberspace för jag har fortfarande inte blivit ledsen, kännt något eller riktigt fattat att det har hänt. Men jag tror min hjärna sa hejdå när jag träffade henne sista gången, hon var inte sig själv och jag släppte taget om henne. Alla barndomsminnen finns kvar men jag släppte liksom taget när hennes hus såldes och hon flyttade till boende, när stugan vid hennes hus som vi i släkten med ägede, såldes och när jag sista gången träffade henne för minst ett årsedan, när hon inte kännde igen mig, inte minndes mig. 
 
Dagen förgylldes av ett finfint samtal av en otroligt saknad kompis som jag ser till sommaren igen, så himmla över taggad så det är inte sant. Gladtjej.se som fick prata med en kompis.

We don't have the power

Varför ska vi i marsmånad få snö storm i tre jävlar dagar? Jag trodde vi skulle få vår innan april så Maja och jag kanske skulle vara i tillräckligt bra form för att starta första klubbhoppningen 1 april men nej, då ska vi se till att det inte går att rida fram tills dess. Om jag har bra med tur kommer jag inte ens ha kvar Maja när andra klubbhoppningen är, komigen Sverige, ge mig ridbart väder så jag kan rida min fina ponny denna sista tid. Blir så less på att bo i Sverige med detta värdelösa väder, suck. 
 
Som grädde på moset kommer Maja att få ta det lugnt hela veckan vilket inte alls var planerat, vi skulle hårdträna fram till klubbhoppningen men som om vädret inte vore nog så är denna veckan så fullproppad med möten och aktiviter som det går när man har häst 1,5 mil hemmifrån. Men på torsdag blir det träning igen, 
 
Att inläggen blir sämre och kortare beror på att jag älskar att ha många bollar i luften men jag suger på att jonglera, jag är skit trött ungefär 90% av dygnet och de 10% som jag inte är det på används i skolan till att reta gallfeber på mina kompisar och när jag är trött blir jag skit sur på allt och alla som inte gör eller saker som inte blir som jag säger. Och vi har svenskaprov imorgon, men vem fan kommer någonsinn ha nytta av att kunna plocka ut satsdelar? Jag ser inte meningen i att kunna det, och jag kan inte det. Negativ och så var det ja.. 
 
Min musikberoende kompis hittade iallafall en sjukt bra låt igår som jag har spelat hela dagen, ni är varmt välkomna med musikförslag eftersom den kommer vara utspelad i mina öron inom ungefär 2 dagar, jag gillar att spela samma låt om och om igen, problem med det? 
 
 

Only miss the sun when it starts to snow

Hade inte varit fel med några plusgrader , våren var är du?


Hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar

Träningen gick över förväntan, stor skillnad sedan vi var iväg och tränade sist men i har en himmla väg kvar tills vi kan hoppa bana över 30cm, haha. Ungefär allt att jobba på men framför allt bjudningen eftersom hon har ungefär lika mycket bjudning som en gammal ridskolehäst på 23 år som gått 3 lektioner om dagen i hela sitt liv. Men vi skuttade lite sockerbitar på långsidan och räknade galoppsprång, eller mest få galopp hela vägen emellan och rida rakt. Antagligen blir det Pay and Jump på påsklovet och förhoppningsvis får hon åka med nästa vecka med om jag inte är allt för sugen på att rida ordentligt och hoppa. Och om hon vill gå på transporten, Stina var ju med idag så det gick väldigt lätt att lasta, en aning svårare att lasta ut bara, hjärtat stannade några gånger när vi kom hem och skulle lasta ut, trodde hon skulle krångla till det så mycket att hon på något vänster slog en bakåtvolt över bommen men vi kom ut levande båda två tillslut.

Hoping for the best but expecting the worst

 Igår var en riktigt kass dag, uppdateringen därefter. Började med att det var skola. Bara det var riktigt illa. Sen att jag hade en muntlig redovisning i engelskan som var väldigt avgörande för mitt betyg som jag var apnervös inför gjorde inte skoldagen mycket mer lockande. Det är avklarat och ur världen vilket känns ganska skönt även om det inte gick riktigt så bra som jag hade velat. Sedan fortsatte det med att jag skulle göra synudersökning till körkortet och fick veta att jag har brytningsfel. Vet inte vad jag tycker om det... Om inte annat förklarar det en del. Så var det lastträning med Maja som inte gick sådär jätte bra, tyvärr. Hoppas på att det går bättre idag när vi ska iväg och träna. Har inte sådär jätte höga förväntningar på själva träning, kan inte gå något annat än dåligt, frågan är bara hur dåligt det kommer gå, haha. Fel inställning, ska hoppas på att det kommer gå superbra, Maja kommer vara jätte fin och jätte frammåt och Åsa kommer bli as nöjd. Måla upp det, känn det, gör det. Kan ju ge det ett försök. 
Bild från första träningen ihop. Påvägen hem bestämde jag mig 100 gånger om att Maja inte skulle med upp på fler träningar. Det blev ungefär 3 till, sen gav vi upp för vintern. 

Vill bara ha min förbannade sol

Vem gav vädergudarna tillåtelse att ge oss mer snö? Efter tredagars vila var Maja piggelin och då går det inte att rida någonstanns, fanns inte en väg, en äng eller någon fin lite skogsstig som kunde erbjuda bra underlag. Igår hittade vi en backe som man kunde rida i, tur var väll det eftersom idag kom det ännu mer snö. Jag som var helt inställd på att våren skulle komma nu. 
 
Fikamys i hagen. 3 sekunder efter bilden togs var hunden genomblöt av saft, Maja undrade vad hon hade gjort för fel och filten vi satt på hade en fin fläck saft. Maja visste inte att muggen inte var så stabil så man kunde lukta på den utan att den välte. 

Studiedag


So many adventures couldn't happen today

Dagen har spenderats nästan likadant som igår. Har knappt gått ifrån mina Hungerspelsböcker och idag tog den sista slut. Jag som trodde att jag skulle ha sysselsättning i ett par veckor när jag hämtade dom i måndags men jag hade inte räknat med att bli sjuk och vara hemma två och ett halvt dygn utan att göra något. Tanken var att jag skulle till stallet med men eftersom bilen inte var hemma så kom vi aldrig så långt. Inget annat hände ju heller så idag försvann en fin dag med sol. Eller, det var sol när jag tittade ut men jag vet inte hur vädret var resten av dagen.. 
 
Har knappt haft daton igång eftersom jag varit helt inne i böckerna men när sista var slut tog jag upp den och gjorde ett halvhjärtat försök till att få lite ordning på mina bilder. Det blev (om möjligt) ännu sämre och ännu mer kaos i min hjärna. Det ända jag vet jag lyckades med var att lägga över ungefär 10 mappar till min hårddisk och påbörja redigeringen av bilder från en tävling för ungefär 100 år sedan. Av de 199 jag ska redigera är jag klar med kanske 20? Nu vet jag iallafall vad jag kan sysselsätta mig med nästa gång jag blir sjuk. Har fixat om lite på min fotosida med (därav att jag rotade fram de 100 år gammla bilderna) och jag tänkte ta ett ryck med bloggen med men det får vänta ett tag till, är inte riktigt på humör för att ge mig på alla koderna just nu... 
 
Ska för flytta mig in i Hungergames-bubblan igen och kolla på filmen nu när jag ändå håller på. :)

The Hunger Games

Har inte varit hos Maja sedan i torsdags och kommer inte ut dit förrän på måndag. Har legat i sängen hela dagen och läst Hungerspelen, igen. Förkylning och Sverigeväder gör att ridning har varit helt utesluten. Orkar inte med att det har snöat idag, jag som trodde det skulle bli vår. Fast jag vet inte hur mycket det har snöat, såg några fina flingor landa på marken när jag var uppe ur sängen och gick innan. Det ser tyvärr inte mycket ljusare ut resten av veckan bara... 
 
Ska bädda ner mig i sängen igen och bege mig till Panem och ta mig igenom sista halvan av sista boken. Är super taggad till att se Catching Fire till hösten, hoppas att den följer boken någorlunda bra. 

I'm giving up

Dagens ridlektion var som att förflytta sig 3 år tillbaka i tiden. Nu så här tre år senare inser jag hur fel jag hade med ungefär allt. Och om tre år senare kommer jag väll minnas det här och tycka att detta var hel kass? 
Nej, men det gick inte bra, det känndes helt meningslöst att överhuvudtaget rida lektionen idag. Fick inte ut något av det mer än att jag har kännslan av att spy vilken sekund som helts och en massa träningsvärk imorgon. Men jag fick aldrig kännslan av en fin lösgjord häst, en häst som arbetade. Istället satt jag på en häst som för längesedan tappat gnistan, någon som förlänge sedan gett upp hoppet med allt. När jag tänker mig själv arbeta med hästar på någon gård någonstanns och rida flera hästar om dagen och få hästarna lösgjorda, att arbeta osv osv, då tänker jag mig ändå sittandes på hästar som inte har gett upp, som har gnista och vill försöka, vill abreta och inte någon som har tappat glädjen någonstanns påvägen. För om hästen inte vill, tappat all motivation och glädje då vill inte jag heller vara med. Att pusha hästen och tvinga hästen till att göra något är två olika saker. Sådana lektioner får mig att ge upp, ge upp hoppet om att en dag kunna arbeta med hästar, kunna ha mitt intresse som mitt jobb. För det får mig att inse att hur många lektioner jag än rider på någon annan häst kommer jag ändå inte komma så långt, jag kommer aldrig att få de kunskaperna som krävs. Jag kommer aldrig riktigt nå dit hur mycket jag än vill. Jag kommer inte kunna jobba med hästar, jag kommer ha ett helt normalt, as tråkigt jobb och kanske ha någon gammal häst som jag lunkar runt i skogen med om 15 år även om min dröm och mitt mål var att kunna arbeta med det. Jag kanske inte ens har någon häst. Jag kommer bo i Sverige, kanske här i närheten, ha en villa och barn. Normal och tråkigt liv. Precis som alla andra. 
 
Nog med min negativa inställning. Det gick ju bra med Maja idag. Red ner barbacka till Banke idag med, var ända nere vid sjön. Hon tycker fortfarande att sjön är jätte läskig, idag har jag ingen aning om varför eftersom det var ett tunt lager is och snö på så man såg knappt att det var en sjö men hon vägrade ändå gå närmre. Fjant. 
 
 

I´m running out of time

Idag insåg jag hur lite tid jag kanske har kvar med Maja. Om allt blir som tänkt är det tidigare än jag vill förstå. Min lilla bebis. Idag fick jag även kännslan av att vi kommit frammåt i vår utveckling tillsammans. Från att hon stack med mig påvägen hem på en väg vi brukar rida på till att gå i lugn samlad galopp med mig barbacka är väll ändå ett steg i rätt riktning? Sedan att hon skötte sig lite bättre sist hon blev skodd än idag gör inte så mycket med tanke på att hon inte varit skodd i mycket mer än ett halvår. 
 
Skrivit den första skrivelsen i hela mitt liv idag. Eller, jag hjälpte till lite med en skrivelse, skulle väll ha varit med och skrivit lite mer igentligen men eftersom jag fick vet att jag skulle göra det ungefär 20 minuter innan det var dags och jag visste inte rikitgt vad det handlade om hann jag inte tänka riktigt på vad jag skulle säga eller skriva. Och sen har jag ju aldrig varit med när någon har skrivit en så jag hade noll koll på hur man gjorde. Hoppas på att de andra gjorde ett superjobb efter mig... 
 Maja i solnedgången någon dag... Fina lilla ponny. 
 

With our future in our hands

B e s l u t s å n g e s t . Varför föddes jag med denna hemska egenskap? Jag kan inte komma på något jag inte har beslutsångest mer än att jag hellre satsar på hoppning än någon annan gren inom ridningen och att jag allra helst vill ha en storhäst annars har jag beslutsångest över a l l t . Enkla saker som vilken bild som är finast till vad jag vill göra med mitt liv, vad jag vill gå för inriktning på gymnasiet till vart jag vill jobba, vad jag ska satsa på. Samtidigt som det känns som det är en halv evighet tills jag ska välja gymnasium känns det som att det inte är så länge till. Om ett år ska jag ha sökt. Om e t t år. Det går snabbare än man tror och jag vet att jag kommer sitta där de sista dagarna och ha sådan fet beslutsångest så det är inte sant. Hjälp mig snälla någon. 
 
Sådana saker tänker jag bara på när jag inte har något att göra, när jag är hemma och bara är. Kanske är därför jag allra helst inte är hemma, ser till att jag alltid gör något och inte bara är. Därför är det oftast så skönt att komma ut till stallet, bara vara, mysa, rida, träna och njuta ute i skogen. Men det blir beslutsångest där med. Lämna tillbaka Maja bara för att jag vill ut och tävla, sådant alla nhmuppar därute predikar om att man inte ska göra, man kan ju inte bara byta ut sin bästa vän för att man vill ut och tävla på någon tävlingsmaskin. Visst, så kanske ni ser på det men jag ser mer än att bara utvecklas hemma med sin ponny i skogen, jag vill ut, tävla, utvecklas på banan och ha mål. Även om detta betyder att jag får lämna tillbaka min kompis. Men om man tänker efter är det nog det bästa för oss båda, jag har inte kunskaperna för att ge henne det bästa och det vet jag. 
 
Men vi skjuter på allt lite till, som vanligt, och väntar tills det är dags.
Det som ger mig all denna beslutsångest är att man har hört om så många som ångrar allt de gjort i sitt liv, jag vill inte göra fel, jag vill göra det som ger mig mest glädje, kunskap och minnen. Jag vill inte ta några felsteg i mitt liv. Det hade varit så skönt att ha någon brevid mig som sa åt mig vad jag skulle göra, när jag skulle göra det och hur jag skulle göra det för att mitt liv skulle bli precis så som jag vill ha det. Men samtidigt vet jag att den enda personen som kan ta den rollen är jag. 
 
 

Måndagsmys

Idag fick Maja det hon har behövt i flera dagar. Ett ridpass som var mer än 20 minuter långt och innehöll mer än trav och skritt. Sen att det var dåligt underlag, trött pilot och inte jätte mycket mer jobb blev det lite mer träning även om det är ganska långt kvar till hon skulle kunna gå en lektion på 60minuter och göra mer än att skritta hälften av tiden men vi tänker utmana ödet denna eller nästa torsdag tror jag, då ska hon antagligen mer upp på lektionen och jag är inte jätte taggad, men vi måste ju börja träna nu om vi ska vara med på Pay and Jumpen på påsklovet och om vi ska vara redo att starta en klubbhoppning innan vår tid är slut. 
 
Har suttit hemma hos Elice resten av kvällen och kollat på inte allt för fina bilder och skypat. Myspyys. 

3 Mars 2013

Vårdagarna bara forsätter (pepparpeppar), så skönt att det inte är mörkt när man kommer ut till stallet vid klockan fyra längre och att det börjar bli lite varmare. Vi har haft strålande sol och +5 hela dagen, problemet var bara att jag inte kunde komma till stallet förrän vid 6 så det var ändå lika halt, hårt och mörkt som det varit hela vintern. Håller tummarna för att resten av veckan ser likadan ut som dagen gjorde fram tills jag kom till stallet, även om mobilvädret inte är min bästakompis just nu... 
Nyhetstokar 1.0. Sova äta gå i kyrkan rida äta sova skolan plugga möte äta sova stallet. Same old same old, inget har hänt. 

Everybody has those days

Kvällen slutade väl inte jätte bra. Jag var på så otroligt dåligt humör, men jag lyckades på något vänster inte få något ordentligt utbrott på något. Kanske inte var så smart att inte så sova så mycket inatt...Men imorgon tar vi nya tag. Efter konfan. 
 
Kanske har gått lite för bra i stallet de senaste veckorna, man får ju inte vara glad och nöjd över att allt fungerar, man kan ju inte bara glida med på räkmackan utan att få något dåligt. Först tänderna och när jag kommer ut till stallet idag var hon blodig på benet. Hon hade nog bara rivit upp sig lite på en gren eller något och det var inte alls mycket, men ändå. Och så var det ju tänderna men det ska ju inte heller vara någon fara, men man vet ju aldrig. Är så nojjig bara för att jag aldrig har haft häst som tappar tänder innan, känner mig ganska okunnig på den delen. Annars har jag varit inne i Växjö idag och stor*hm*handlat på Hööks, nu är vi redo att ta oss an all vinterpäls, hon kan börja fälla nu, jag är redo. Införskaffade mig ett par nya svarta tyglar med eftersom hon tog sönder sina när Ida passade henne i oktober, kännde att det var dags för ett par till det svarta tränset nu så jag inte behöver rida med bruna, jag gillar inte brunt och svart ihop på det sättet, det är som rött och rosa, jag tål inte det. Haha, ytliiigt. 
Mysigt vi hade det i onsdagas, ge mig vååår. Maja hade vårkännslor den dagen... 
 

Har fått iväg mejlet till Sara med ett ex. schema till Hästträffen 2013, känns så skönt. Vi är påväg, vi är pågång. Vi har fixat tränare som kommer bli så hääär spännande att träffa och Linn Olsson och Dressyrmupparna kommer och har varsin föreläsning, förstår ni hur taggad jag är!? Och att träffa alla från förra året, och alla nya deltagare, och köra åretsspratt, tvinga Lollo vara med på Ugauga, rida till havet och bara ha så sjukt kul. Då är det sommar på riktigt! 
 

Sagan om konungens återkomst

Stämningen sabbades just, mitt i striden behöver vi byta skiva. Kunde inte kommit lägligare. Idag ser vi klart sista filmen som någon (absolut inte jag) somnade ifrån sist. Men denna gången går det lite bättre att hålla sig vaken, nu är det bara två timmar kvar eller något. 

Romme 2013

Eftersom man inte kunde ta upp mobilen utan att behöva frysa om händerna resten av dagen tog jag inte speciellt mycket bilder... 

RSS 2.0