Sommar 2014

Nu är jag garanterat fri hela sommaren, inget jobb, ingen häst och ingen dator, kommer rulla in på gymnasiet i höst, kommer tröstäta och tycka synd om mig själv hela sommaren lång, och det är alldeles för många veckor för att det ska vara hälsosamt. Kände bara för att dela med mig utav mina tankar inför sommaren, aldrig varit såhär opepp på att sluta skolan i hela mitt liv, skulle hellre gå kvar i skolan tills gymnasiet börjar. 
 

Could it be worse?

Kreativiteten, motivationen och drivkraften lyser just nu alla med sin frånvaro, i alla lägen. Har de alla tre bestämt sig för att gräva ned sig under en mysig sten och bo där ett tag? Jag hatar att ha mina perioder, det är så brutalt jobbigt att i ett par dagar vara så glad, så pigg, kreativ och ha så mycket vilja till allt för att sedan i ett par dagar må så dåligt, tycka allt jag själv gör är onödigt och inte i klass med vad någon annan gör. Vi alla måste lära oss och träna, men när börjar man märka skillnad? För jag märker då ingen skillnad på något som jag gjort i år. Jag har inte utvecklats i takt med alla andra runt om mig, de kom och jag tappade dem sekunden de gick om mig. Känner mig så efter i allt jag gör, det är inte ens i närheten utav "alla andra".

Inte så otippat skriver jag detta när jag är i dagarna då allt är under botten, när allt jag själv gör är så galet dåligt. Jag är medveten om att jag kommer hit när jag inte sover och när skolan trycker. Jag har själv satt mig i sitsen egentligen, kanske borde träna musklerna som hjälper mig att resa mig igen istället för att sjunka ihop mer i stolen. 
 
 

280414

Sitter just nu och säger hejdå till mitt kära bildbetyg. Har redovisning imorgon och det går sådär om jag ska vara helt ärlig. Kan även säga hejdå till mitt fysikbetyg, det kommer åka tillsammans med bilden, kommer sakna er så.
Datorn vägrar på alla sätt att arbeta ihop med mig, den letar efter sätt att göra precis tvärtom vad jag ber den om, men en film på 1 minut har jag lyckats med, kan vara så att det är den sämsta jag någonsinn har gjort, men men. Inte ens att scrolla ned bland bilderna går det utan att den behöver jobba i 10 minuter, ger snart upp det här alltså... Får väl se hur länge till den får stå kvar oskadd på bordet. 
 
 

270414 - 47

Fyllt år, varit på bröllop, ridit. Min helg kortfattat, har inte funnits någon tid till att blogga, har inte haft tid till något som inte var planerat sedan tidigare och stallet. Har en stor hög plugg denna veckan, man kan tro att det blir lugnt med bara 3 dagar i skolan, tre sjukt intensiva dagar kommer det att bli. Taggad, eller något i den stilen. Men det är 47 dagar kvar och det är inte många utav dem som kommer att spenderas i skolan så det är väl bara att bita ihop och ta sig igenom det så smärtfritt som möjligt, jag längtar så till vecka 24, så inte till 23 och så inte till de som kommer efter 24. Som det ser ut nu så kommer det bli en sommar utan häst, utan dator och utan jobb, precis så som jag hade tänkt mig, verkligen! Shit, ibland har man tur alltså.... 
Gullis 
 

Stilbedömning

Alltså, det här med stilhoppning... Ämnet disskuterades hej vilt för inte så länge sedan men jag har inte hört så mycket om det den senaste tiden, men inte betyder det att problemet är ur världen. Kan ju säga att jag själv inte är något större fan utav det här med att allt ska bedömmas med stil. Jag menar, vem är du som sitter där och ska besätmma vem av oss som rider snyggast? Visst att vi vill att hästsverige ska lära sig rida ordentligt och inte bara flänga runt på sina små räser ponnier men behöver vi för det införa det här med stil? Har det blivit så att detta är sista utvägen? 
 
För det första, alla tycker olika. Vi har alla olika syner på det här med hur man ska rida, alla har sin egen bild av perfektion. Och det finns ju inte en chans i världen att vi skulle kunna ha samma stildommare i hela landet, även om det hade varit det som hade varit mest rättvist eftersom då är det bara en bild av vad som är snyggt och vad som inte är det. Men som sagt, det går ju inte att ha samma domare på alla tävlingar, därför har vi ett antal dommare som alla ser helt olika på det som ska vara perfekt. Alltså, ojämn bedömning bara för att alla har sin egna syn på ridning. 
 
Alla har vi olika sätt att rida på, vi rider inte likadant. Och vad säger att du rider snyggare än mig? Vi kan båda rida bra, ha bra inverkan på våra hästar och gå runt enkelt, felfritt och snyggt. Ska det då sitta någon som ska bestämma vem av oss som rider snyggast? Mission impossible skulle jag säga, men den som ska bestämma det får ju betalt så för den spelar det ju inte någon större roll vem av dem som vinner. 
 
Och alla har vi ju inte hästar som går vackert och lyssnar på vart enda hjälp vi ger dem, om de hade gjort det så hade det ju inte varit någon konst att gå upp i klasserna och rida grand prix? Och varför ska ni då, på lokal/regional nivå sitta och bedöma oss för hur vi rider när vi kanske bara stävar efter att sätta en nolla på 90cm, inte att rida så snyggt som vi bara kan. Visst att man kan få höga poäng, att man får saker att jobba på men komigen, jag sitter ju hellre i bilen påvägen hem och kollar på en film där jag fräser runt med min ponny i en omhoppningen och med lite tur hänger det en rosett i fönstret och en billig borste i baksätet, jag vill inte sitta och läsa igenom mitt stilprotokoll och saker som jag gjorde bra/dåligt och vad jag behöver jobba på, det är det jag betalar min tränare för, det är inte det jag tävlar för. 
En tia i stil eller vad säger man? ;) 
 

250414 - 5844

 

Sång Kåntest 240414

 

Sång Kåntest 2014

Hahaha, älskar att jag skrev 2013 först, lever i det förflutan... </3 
 

220414

All tid som jag har hunnit lägga framför darton har gått till att fixa alla tävlingsbilder, bara två mappar kvar från värnamo sedan är jag klar. Det gick bra mycket snabbare denna gången än vad det brukar, kan vara för att jag valde att inte redigera bilderna alls nu, det finns helt enkelt ingen tid till att lägga över två minuter per bild, om man sedan har ca 400 bilder så blir det ett par timmar, haha. 
 
Har börjat sätta igång Elan nu, så underbart. Idag tog vi en galopp i skogen i halsring, så underbart. Kanske glömde säga att jag börjat rida honom i det nu? Han var iallafall jätte fin och gick suuuuper på det ute med, så skönt! 
Bara skojar, det var inte riktigt så det gick till även om det var lite sanning i det ovanför. Ut i skogen gav vi oss av och tanken var att skritta största delen utav turen, lite trav och ev lite galopp om han kändes pigg och så. Och det var han, så taggad på att vara ute i skogen och röra på sig igen och han hade inget emot att trava alls. Så påvägen hem tänkte jag att varför inte låta honom galoppera lite lugnt och försiktigt upp för en liten backe, det kan ju inte skada, han drog ju ändå som tusan. Upp för backen kom vi och jag skulle bryta av om tar tag i honom, och helt plötslig "tappar" jag allt jag har i händerna och Elan får lite smått panik och galopperar på lite mer än nödvändigt, och där sitter jag med ett par tyglar som leder till...inget? Hacket hade då gått av, lädret gick av när jag skulle bryta av och utan broms så hade jag inte sådär mycket att säga till om, så hem bar det i galopp hela vägen till stallet. Det jag kunde göra då var iprincip att sitta kvar, försöka vara lugn och hoppas på att han hittade hem och att vi inte skulle möta några bilar, haha! Han tyckte det var lajbans att få galoppera på så fort han ville och hur långt han ville. Menmen, vi kom båda tillbaka med liven i behåll, tur var väl det. Alltid ska det hända något, haha. 
Väldigt ledsen över att behöva galoppera så mycket, väldigt ledsen...
 

Värnamo 210414

Påväg hem från Värnamo. Ponnytävling hela dagen och nu väntar en busig ponny därhemma som ska ut i skogen och busa. Hemma sen så blir det bild resning, det som blir när man fotat tävlingar två dagar irad. ;) 
Lurvöron i skogen. <3

#45

 

Bilder

Ett gäng bilder kommer som utlovat, senare än vad det var tänkt. Var i stallet längre än planerat, men det var mysigt. En massa bilder med hem från sjön, får se när jag tar tag i dem. ;) Imorgon åker jag och fotar tävling igen, så kul. Annars så, hästen på bilderna är en häst i stallet som jag har fått rida nu när Elan har varit skadad, så snällt att jag får låna honom när min egen ponny inte är i form för ridning. :) 
 

Hallå

Det har varit dött här, motivationen har helt enkelt inte funnits, det har inte skrivits några grymma inlägg i mitt huvud den senaste veckan när jag faktiskt har haft tid till att blogga ordentligt, inte så konstikt med tanke på att det jag velat göra de senaste dagarna har varit att gräva ned mig under en sten och aldrig mer visa mig igen. Detta har tyvärr inte varit ett alternativ för mig så jag har varit tvungen att visa mig endå och inte kunnat leta upp en mysig sten att bo under, men jag påväg igenom det jobbiga och har bara ett par hållplatser kvar nu. ;) 
 
Kvällen har spenderats med Emma och Fanny, världscupen och godis yees. Blev på tvingad att blogga och hittade lite motivation igen. Inlägg blev skrivna, på fel blogg tyvärr. Men kanske att jag kommer på något nytt, roligt att skriva om här nu när jag kommit igenom den väggen, får se vad som händer. Annars så ska jag fota Emma imorgon, på söndag åker jag med Fanny och fotar storhästtävling och på måndag är det ponny i Värnamo som gäller, får hoppas att det blir någorlunda bra bilder inne i ridhuset då. :) Om det inte blir något vettigare skrivet imorgon ska jag iallafall försöka lägga upp lite bilder... 

7 dagar

Elan har nu haft boxvila i exakt en vecka. Benet har blivit mycket bättre, men han får så inne minst 2-3 dagar tilll, sen får han ev börja gå ut i sjukhage/paddock. Det har varit segt, det är segt. Inte så farligt som man kan tro, jag trodde det skulle vara mycket jobbigare. Men har jag ju fått rida lite, Elan har varit ganska social och han verkar inte tycka det är så jobbigt att stå inne, han har ju sitt hönät. Lite överskottsenergi har han nog, när vi gick ett varv i paddocken igår kom de andra två ned i full galopp för att hälsa på honom, han ville så gärna hänga på dem och springa runt, hoppade och skuttade och ville inte skritta runt i paddocken för att sedan gå in i boxen igen. Men sånt är livet när man inte alltid har koll på alla benen och skadar sig. 
 
Jag har iallafall påsklov nu så dagarna kommer spenderas i stallet, ska plugga endel med och förhoppningsvis har jag lite bra bloggideer med nu när jag har tid för att blogga. ;) 
Från Bratteborg igår. Har ett gäng bilder därifrån med som ska redigeras, fler hittar ni på http://cafotografi.weebly.com/ :)  
 

080414

Jag vill mest ge mig iväg, förflytta mig, leva i en annan värld. Inte behöva tänka, oroa sig eller föröska hitta en lösning, bara vara. Böcker brukar vara väldigt bra på sådant, men jag har inte tid att lämna verkligheten just nu. Det går mot lov och innan det så har jag så mycket som ska göras, och under lovet är det nästan mer. Och det är inte bara det som ligger på, idag har vi haft de tre första fysikproven och imorgon de andra två, jag har ju tur om jag öht blir godkänd på dem. Och som om inte det vore nog har jag ingen aning om hur länge Elan kommer att bli stående, ett par dagar eller fram tills vecka 23 då jag måste lasta honom och köra ned en skadad, omuskad ponny till skåne? Och vad händer efter det då? Han är där, förhoppnignsvis bra igen, men jag är kvar hemma, själv utan häst, utan plan och som det ser ut nu även utav jobb. Där gick det ja. Menmen, hur mycket jag än vill fly till en annan värld just nu så kommer det aldrig att bli bättre om jag inte stannar kvar här med alla problem och börjar försöka knyta upp de knutar som jag kan på egen hand, kanske gör att det blir lite mindre. 
 

Why did god create this world so unfair

Jaha, så var det. Vi är nu strukna från helgens tävling i Brattebrog, istället följer jag med och fotar då tävlingen är ute (!!!). Anledningen till detta då? Kommer ut i hagen idag och ska hämta in Elan, hade sådan lyx att det var mockat och färdigt för kvällen (fett grymma stallbuddies). Iallafall, går ut och ska hämta in le ponny från hagen och gör som vanligt, sätter mig på huk ett par meter bort så brukar han komma, det gjorde han även idag. Men som benen darrade innan han lyfte dem, och när han väl gjorde det snubblade han fram till mig. Inte precis som det ska vara. Så på med grimman och gå något steg med honom, han kunde ju faktiskt ha snubblat. Men nej, snubblar fram gör han fortfarande. Kollar stenar i hovarna men hittar inget så ringer Ida som var inne. Och efter många om och men får vi ned honom till stallet (självklart står han längst upp i hagen). Väl där kollar vi igenom ben, hovar, tar temp och hittar inget konstigt. Ringer runt till tränare, hovis osv. Ingen har en aning om vad det kan vara, haltar det vet vi ju att han gör men så som han gick i hagen var det omöjligt att avgöra vilket ben det var. Men, en duktig i stallet kom upp och kollade på honom och när vi gick i paddocken blev det väldigt mycket tydligare vilket ben det var. Anyway, han har boxvila och inte tävling i helgen, hoppas på att han piggnar till asap. 
 
Det blev osamanhängande och oklart, men det är fortfarande oklart i mitt huvud. Fick iallafall tänka på annat idag, hon som bla var med och kollade på Elan erbjöd mig att låna hennes häst, och det säger man ju inte nej till! Så red en stund på den i paddocken, och det var skillnad till Elan kan jag säga! Imorgon ska jag också rida annan häst, så nervös och kommer dö, men men. ;) 
Nu ska jag träffa the one and only, sängen och drömma om friska ponnier, stora hästar och np i fysik. ;) 
 
 

ULK3

Hemma från sista ULKen, 3 grymma helger har det varit, men allt har sitt slut. Men det har varit kalas. Det blev ett snabbt besök ute i stallet idag, hade sådan lyx att allt var färdigt när jag kom ut så jag behövde inte göra mer än att rida. Eftersom uteritten i fredags blev ändrad till markarbete tog vi igen den idag, så mysigt att komma ut i skogen igen. 
 
Annars så, har så mycket ideer och inspiration sedan kursen, har fått höra så mycket historier, tankar, åsikter och tagit del utav så många erfarenheter att jag inte vet vart jag ska göra av dem alla för att komma ihåg dem. Så intressant att höra hur andra har det, hur de tänker och vad de har varit med om. Känner att där ligger jag i lä, alla har gjort så mycket intressant, roligt osv. Visst att jag med har gjort endel och varit med om, men inte i samma klass som det man hörde om. Om jag hade haft någon ork kvar just nu så hade jag kunnat skriva ett gäng inlägg med bara tankar, men det är jobbigt att vara på kurs, speciellt när kursen innehåller lasergame och mjukglass. ;) Förhoppningsvis kan lite utav det som jag har i huvudet nu stanna där någon dag till så att jag kan skriva ned det innan det försvinner ut i cyberspace. 
Behöver jag säga mer....? 
 

#44

Happy

Känner att det har varit en väldig massa klagande på nationella de senaste dagarna, så för att få lite omväxling ska jag inte klaga mer på dem idag. Idag har varit en provfridag, wonderful, men helt fri från sådant var den inte. Redovisning i musiken, uttagning till SångKåntest. Vår låt är bra, glad och rolig. Inte för att jag har bidragit speciellt mycket till den, lärt mig att spela ukelele typ, och det var inte sådär överdrivet svårt kan jag säga. En del bakom hela låten är här, inte bara musikaliskt grym, satans bra åsikter har hon med. 
Anyway, vi var nog alla ganska nervösa inför detta även om vi föröskte intala oss annat. Men vi överlevde och gick vidare till sångkåntest. Skulle helst lägga ut videon nu direkt, men det får vänta tills efter sångkåntset isåfall. ;) 
Och på detta kom även de preliminära antagningarna till gymnasiet idag, har varit lite små nervös över det med, skolan jag sökt till hade tydligen haft väldigt många sökande iår, så att bli preliminärt antagen till alla mina val var väldigt skönt, så nu ska jag förhoppningsvis inte behöva oroa mig över det om jag inte sänker mig i allt för många ämnen.
 
Annars så, Elan gick bra i markarbetet hemma igår, idag ska vi förhoppningsvis ut i skogen, får se lite hur det blir. I helgen åker jag till Växjö på sista ULKen, as pepp. 
 

In i ena örat och ut genom andra

Jag hade världens fetaste inlägg på g, det var redan färdigskrivet i mitt huvud för bara några timmar sedan och det enda som var kvar var att få ned det på en dator. När man står och borstar på en ponny med lerinpackning hinner man tänka mycket, skriva bra inägg i huvudet som man kan ändra hur mycket man vill i, formulera om och testa nya sätt att uttrycka sig på. Problemet är bara att från det att jag skrev det där grymma inlägget i huvudet tills jag satte mig vid en dator så hann alla mina ideer och tankar om just det där hoppa ut ur huvudet, nu kan jag inte ens komma ihåg vad det handlade om. Alltid smart och motiverad med klockrena argument när jag inte kan skriva ned det, men när man väl sitter här och ska komma på något, nej då är huvudet tomt och det man lyckas få ned på tagenterna skulle lika gärna kunnat varit skrivet utav en 6 åring. 
 
Och eftersom inspirationen tog slut sekunden jag satte mig vid datorn så kan jag ju passa på att tjata lite till om nationella. Hade mitt sista i svenska idag, alltså kan jag bocka av både svenska och engelska från listan nu. Men muntligt i svenska, nah, inte min grej det. Kändes som att det enda jag gjorde var att stamma fram lite halvtaskiga meningar utan någon större tanke bakom, helt utan budskap. Fick ett helt okej betyg, väldigt bra faktiskt med tanke på hur jag själv känner att jag presterade. Men jag vet att jag hade kunnat göra det bättre, så mycket bättre. Samtidigt som jag inte alls hade kunnat göra det. Om jag hade tränat mer på sådant, mer erfarenhet och varit lite säkrare på min sak så hade jag nog kunnat komma med mer genomtänkta åsikter med bra mycket bättre budskap. Men som sagt, betyget jag ändå fick var bra. Men kanske inte så bra med tanke på vad jag skulle kunna göra. Som om jag hade varit och tävlat, hoppade LC och red en orytmisk runda, hjärtat i halsgropen över alla hinder och att bommarna ens låg kvar var tack vare att de högre makterna var på min sida idag, tänk att det skulle kännas så men att du ändå går och vinner den klassen. Visst att du fick ett bra resultat, men din prestation var kass. Ungefär kände jag. Men men, bara att träna, ett fel närmare rätt? ;) 
 

020414

Dagen har gått i ett rasande tempo, samtidigt som den gick så långsamt. Startade med att skriva sista nationella i engelska, det gick så dåligt. Men nu finns inget mer att göra åt det, det är lite så jag har kört inför nationella, jag gör vad jag kan och sen kan jag inte göra mer åt det. Har fungerat helt ok hittills tror jag, de andra två i engelska har jag fått veta att de gick bra hur illa de än kändes när jag gjorde dem, hörförståelsen var hemsk. Men läraren sa att det gick bra, då får man helt enkelt lita på det. Iallafall så är det sista i Svenska imorgon, alla som har gjort det sa att det var lätt, det var ingen konst att få högt betyg på det så borde inte vara så farligt. Sedan är det bara värstingarna kvar, No, So och matte. Mina bästa, älskade, favorit ämnen. <3
 
Efter skolan satt vi kvar en stund och jobbade med lite annat, för i de andra ämnerna kör vi lika hårt som vi gör med nationella, har så mycket inlämningar och redovisningar nu. Vill bara ha dem överstökade och kunna bocka av dem på listan, den känslan när man får göra det alltså. Skrev lite på en inlämning som jag har så lite kvar på, och det där lilla sista är så extremt svårt. Svenska är ämnet och jag vet hur brutalt svårt det är att få ett bra betyg i det, och när man har chansen måste man ju anstränga sig lite. Annars så är det So, bild, musik och idrott som vi har redovisningar/inlämningar i. Och jag glömde nästan, det börjar närma sig sista franska provet, som jag har längtat haha. Jag vet att alla andra som också går i skolan med har såååå mycket att göra, men ibland måste man få klaga lite. 
 
Med Elan känner jag lite samma stress som jag gör i skolan, han ska snart tillbaka, han ska till och med tillbaka innan skolan är slut. Och då står jag utan häst. Fast i nuläget är det inte det som ororar mig mest, det som jag stressar mest över är att jag vill lämna tillbaka en fin, välriden ponny med fina tävlingsresultat. Han kändes inte som en sådan ponny idag på träningen. Det gick ok. Inte mer än det, bara ok. Vi hoppade endel och i slutet på den höjd som vi ska debutera nästa helg och ja, vi hade ju lika många stopp som språng. Men när vi väl kom över kändes det bra, bättre än vad det gjort på länge. Och även om det vissa gånger kanske verkade som att det var han som var ful och loj och stannade kunde jag mest känna att shit, nu sabbade jag det igen. Suck. Det var mitt fel, och det stoppet var med mitt fel. Jag kände mig inte riktigt där idag. Och jag vet precis vad felet är, bland annat att jag gärna rider på honom, kommer stort på och då fegar han, jag måste våga rida med huvudet kallt och lita på både honom och mig för att få den där kännslan och de där sprången. Också att få en anridning och inte bara rusa runt vilket det har en tendes till att bli. Men som jag sagt tidigare, vi hoppas och satsar på en bra debut (ofc, annat hade väl varit konstigt) men om vi stannar ut oss på första hindret, ja då gör vi det och får backa tillbaka ett steg igen och träna lite till. ;) 
Zuper Zylve och Fanny, som bloggar häääär.
 

Divergent

Boken landade i brevlådan i torsdag, i söndags var den slut. Men filmen kommer snart, förhoppningsvis även andra boken på svenska i pocket med. Klarar nog mig. Hoppas jag. 
 
 
 
 

NP - nemas problemas

Äter halvmjuka nudlar till frukostlunch nu. Maten i skolan var inte mycket att hurra för idag, vi gick dit i tron om att det var potatisbullar med bacon, så fel vi hade. Det var potatis som jag inte ens kan säga i vilken form den var tillagad i, med spår utav skinka. Besvinka tjejer. Därför har knapriga nudlar aldrig smakat så bra som de gör nu, förhoppnignsvis kommer de inte att göra det igen. </3 
 
Imorgon skriver jag mitt sista engelska nationella, så glömmer jag det jag skulle plugga på i skolan. Bra jobbat, bra jobbat. Men det får gå som det går, mina senaste engelska uppsatser har blivit godkända med stor marginal så jag borde kanske kunna behålla mitt betyg, kanske, med väldigt mycket tur, höja det. Only time will tell... 
 
Mest känner jag, varför nationella? Varför alla nationella samtidigt med 101 andra prov och redovisningar parallelt? Det borde vara en termin med endast nationella typ, så slipper man göra allt samtidigt, och allt ska vara till slutbeyget och man ska göra det där lilla sista i alla ämen, jag menar hur tänker man där igentligen? Kan lite spontant känna att det inte är speciellt väl planerat... 
 
Det blir ingen träning ikväll som vi brukar, istället tränar vi imorgon och idag bara kör vi igenom lite, vi har tappat lite sedan senaste träningen, vi får helt enkelt försöka ta igen lite utav det idag. 
 
 RSS 2.0