2015 är påväg

 

Hästlistan 2014

Vad är ditt bästa hästminne 2014?
Svar: Ojdå, ingen aning... Det var galet kul i Älmhult när vi kom trea, kanske inte just att vi kom trea men den rundan var så klockren och vi bara körde, att bli placerad var bara ett plus! & alla minnen från AW klassas väll som de bästa hästminnerna 2014. ;) 

 

Ditt sämsta minne?
Svar: Har inget sådär extremt, men blir nog när jag fick veta att jag inte kunde ha kvar Cortess... 

 

Har du köpt några hästar?
Svar: Nej 

Sålt några hästar?
Svar: Haha, nej 

Vem har du tränat för?
Svar: Åsa :) 

 

Hur har du utvecklats som ryttare under 2014?
Svar: Jag har ju lyckats gå från ponny till storhäst och ridit unghästar så jag antar att det har gett något. Men ja, jag har vågat rida mer osv tror jag, lite oklart att säga just nu 

Hur har dina hästar utvecklats?
Svar:  Eftersom jag byter häst en stup i kvarten så är det lite svårt att svara på, men Elan hände det inte så mycket med sista månaderna, han blev typ trevligare på bettet, Cortess hann jag ju knappt känna på så där hände inget, Chloé har väll utvecklats endel, men där är det främst jag som har ändrat mig. Hästen detta året som gjort störst utveckling som jag ridit är nog Bonniebus, antagligen eftersom det är hon som visar sin utveckling mest och att det är större skillnad i det hon gör och resten. ;)  

Har någon häst varit sjuk eller skadad 2014?
Svar: Elan var miniskadad och Cortess fick åka hem, så ja. 

Har du träffat några kända ryttare?
Svar: Definera känd. ;) 

Har du stött på några problem under 2014?
Svar: Klart, vem har inte? 

Vilken tävling har varit den bästa?
Svar: Älmhult & Hässleholm :) 

 

Har du förändrat något under 2014 i ditt träningsupplägg?
Svar: Med tanke på att jag gick från 14årig ponny till 4årig storhäst, så ja. 

Har du förändrats mentalt något under året?
Svar: Jag hoppas det, det känns som det. 

Vilka tre saker är de bästa sakerna du lärt dig under året i träningssammanhang?
Svar: Att det blir bättre, att det är okej att det går dåligt & att inte ha så stor press på mig själv 

Vilken tävling har varit den sämsta?
Svar: Lammhult & något litet ställe som jag inte minns vad det hette, men det regnade och det låg en mack nära... 

 Bilden är från tävlingen jag inte minns vart den var :) :) 

Vilken placering är du mest stolt över?
Svar: Älmhult, ska jag tjata lite till om det? ;) 

Vad var ditt dyraste inköp?
Svar: Eeeehhhh.. hästen? som inte är köpt, men ändå. Annars så typ mina ridbyxor. ups. 

 

Dina tre mest använda produkter 2014?
Svar: Potatismjöl, hästsalva och HELOSAAAAAN 

Någon ny produkt som du börjat använda under året?
Svar: Potatismjöl (<3) & lite annat som egntligen var lite onödigt dyrt 

Vad är det högsta du tävlat under 2014?
Svar: LB :):):) 

Vad kommer du sakna från 2014?
Svar: Att det var sista på ponny, trots att jag vill ha storhäst och inte kan rida ponny längre gör lite lite ont att tänka tillbaka på ponnytiden (som var så lång) och att studsarunt på banorna med en liten fuxsfärgar buse.

 

Vilka är de bästa företagen du jobbat med under året?
Svar: Skyrup Country Club! Bästa, bästa, bästa!

 

 

 

 

Vad är det sämsta som hänt under året?
Svar: Att Cortess fick åka hem, fast utan det hade ju inte Chloé varit här så... 

Har du lärt känna några nya människor?
Svar: Så många att jag blir glad att bara tänka på dem <3 

 

Vad har du för mål med vardera häst 2015?
Svar: Eh, typ tävla lite :) 

Vad är ditt mål som ryttare 2015?
Svar: Bättre fokus och mycket mer målmedvetenhet (vilket är svårt med oklara mål eftersom jag inte har någon stabilhästfront) 

Hur kommer ditt häst-år se ut 2015?
Svar: Oklart, Chloé fram till sommaren, ingen häst över sommaren och sen har jag inte den blekaste aning om vad som händer eller vem som kommer få stå i stallet 

 

Vad kan du lova dig själv inför 2015?

Svar: Kan inte lova något annat än att jag kommer fortsätta ha häst :) :) :) 


2014-2015

Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga

Vilka länder besökte du 2014? Norge & Bosnien 

Är de något du vill göra om från 2014?  Sisi

Vilka datum kommer du minnas från 2014? Kommer aldrig ihåg datum, men ska det vara något kommer det vara 21 december 

Har du varit sjuk eller skadad? Nej 

Vilket är dina bästa minnen från året som gått? Hästarna, hela långa sommare och allt därtill, att börja gymnasiet & en massa roliga minnen med underbara människor 

Vilka låtar kommer du komma ihåg från 2014? Let it go - Frozen I samma bil - Bo Kaspers Orkester Slå mig hårt i ansiktet - Thomas Stenström Don't let it go tonight - INCBGICBF & alla andra 920 låtarna på min fina lista 

Var de något nytt som hände 2014? Jarrå 

 

Blev du kär i år? nejnej 

Hur firade du din födelsedag 2014 och hur gammal blev du? Minns inte, haha. Var säkert i stallet, kollade tillbaka i mitt fina arkiv på bloggen och tydligen vann vi Sång Kånstest dagen innan.. 

Har du festat mycket 2014? näää...
Har du gjort något som du ångrar iår?  Klart jag har 
Har du planerat något år 2015? ÅKA UTOMLANDS TJOHO. Jobba med världens bästa människor, träffa nya människor, vara glad, rida. 
Ser du fram emot år 2015? Klart 

Gick det bra i skolan för dej under 2014? Fram tills hösten gjorde det det :):):):) 
Hände det något under 2014 som kommer ha stor betydelse i framtiden? Nah, kanske lite men inte så 
 
Till sist; har 2014 varit ett bra år? Jappjapp 
Har du några nyårslöften? Nah, skulle inte tro det du. 
 

Chloé

 

26december2014

Här blev det tomt och tyst, tiden har helt klart funnits men blivit fylld med annat som prioriterades högre. Julen har varit så otroligt bra, 10 av 10 stjärnor. So far har lovet levererat ungefär lika bra, ett minus med att det inte går att rida någotstanns nu när man faktiskt kan rida när det är ljust ute, man kan ju inte få allt. ;) Men bara vetskapen att det har vänt nu och blir ljusare och ljusare för varje dag gör att vintern som vi antaligen har framför oss inte känns riktigt lika jobbig. Även om vintern är väldigt fin och mysig föredrar jag vår med icke frusna paddockar och vägar, att inte behöva ha 25 jackor på mig och inte frysa fingrarna av mig när jag är i stallet. 
 
Eftersom ridmöjligheterna de senaste dagarna har varit lite sisådär så har vi inte rört på oss så mycket, idag kom jag ut till stallet vid 7 så det blev bara en liten promenad i den mörka skogen vilket Chloé inte riktigt såg någon mening med, varför gå ute i mörkret när man kunde stå i stallet och äta? Imorgon ska vi göra oss fina och bli fotade av Ebba, vintern må vara hemsk på så många sätt men jag kan inte förneka att det blir väldigt fina bilder. Jag vet av erfarenhet att man riskerar livet på sina fingrar som fotograf under vintern, men när fotografen själv kommer med förslaget tackar man ju inte nej. ;) Brukar dock vara värt det. 
Lycklig häst som älskar att stå still för att posa för öronbilder. ;)
 

Christmas

 

#duärsåful #helosan #UNDERBART

Dessa kommentarer är så otroligt, jäklar klockrena. Gud vad jag har saknar dessa underbara människor. <3 

8/12-14

Har lyckats pricka av ett par punkter på den där listan jag pratade om igår, tillkommit någon punkt menmen, det gör det ju hela tiden. Första terminen i 1an börjar lida mot sitt slut vilket är helt sjukt!? Två och ett halv år kvar, tiden bara springer iväg. Vad ska jag göra med mitt liv sen då? Alla har sådana grymma och roliga planer som väntar, jag har mest ingenting haha. Kommer nog på något påvägen, får hoppas på det iallfall. Men gymnasiet är bra, mycket plugg och jag drunknar i det, men det är ändå så mycket bättre än grundskolan, sjukt mycket bättre. 
 
Idag har jag varit lite effektiv, har fått något mer än det nödvändiga gjort vilket är skönt, ibland händer det liksom. Kom från skolan tidigt och hann med en lite tidigare buss och hann hem innan jag begav mig mot stallet, en evighet sedan det hände sist, det brukar vara skola, buss, stallet, hem. Ganska skönt att komma hem och göra något och pausa lite innan det var dags igen. Chloe fick ta vila idag och Bonniebus fick röra lite på sig istället, så kul att rida henne nu när det verkligen är skillnad, hon är så söt lilla busen. Vi skulle ta en fin bild men det gick väll sådär, var det inte hon så var det jag som såg ut som en mupp. Tur att alla tycker hon är söt ändå. :) 
 

Vacation

Svenskar <3 
 
Med julbak, disco och pärlande får denna helgen tacka för sig. Och så stallet förståss, måste ju ta tillvara på dagsljuset när man kan, och att det inte är minusgrader. Vi har varit ute i skogen båda dagarna och mest flummat runt jag och Ida vilket har varit supderduper mysigt och jäkligt kallt. När vi galopperade fullt ös medvetslös påvägen hem så kunde jag inget annat än att skratta, hur dumma måste vi inte ha sett ut om någon hade sett oss då? De ögonblicken när man inser hur dum man ser ut genom alla andras ögon, haha. 
 
Hjärnan känns mest som en stor, seg kolaklump. Bara två veckor kvar, bara fem dagar kvar till Skåne. Så fort jag börjar tänka på det jag ska lämna in och plugga på kopplar hjärnan bort, den kokar över. Tänker jag på en sak, fine det funkar. Men så fort jag kommer på något mer som ska göras så säger den: adios amigo, ses när du har fixat det där utan mig! Tar semester när den behövs som mest. Vet inte vad jag ska göra åt det, försöker få någon ordning och få bort de lättaste sakerna från den där listan, de som man kanske inte riktigt behöver hjärnan för att klara av. Går sådär för mig måste jag erkänna, kanske borde jag egentligen fokusera lite mer på det än att blogga, men jag försöker få detta till någon slags terapi, att tänka på något annat, eller bara inte tänka alls. Lite som att vara i stallet, fast det är 100 gånger bättre, detta får faktiskt bara godkänt. Men snart så borde det lätta lite och huvudet kanske kan komma tillbaka från sin oförtjänta semster. 
 

12 snabba (by någon annan)

Hittade denna på Kamillas blogg, why not tänkte jag och snodde den. ;) 

 

Dagens humör?

Riktigt jäklar trött... Fast glad för allt jag har. 

 

Vad lyssnar du helst på just nu?

Ed Sheeran eller julmusik, det är ju december så. 

 

Saknar?

Sommar, sol, värme, Skyrup, ridbarmark, dagsljus, alla otroliga människor jag känner som bor i andra delar av vårt kalla land, min häst och mina fd. ponnysar. 

 

Favoritpodcasten?

Lyssnar inte på poddar :) :) :) :) 

 

Vilken film såg du senast?

Sagan om ringen med Elice, standard.

 

Drömresemål?

Världen?

 

Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?

Choklad, mjölk, te, keso & clementiner.

 

Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Älskar att gå upp tidigt men orkar aldrig, har sjukt svårt för att vara uppe sent, somnar alltid först. Mittpådagen-människa?  

 

Drömköp?

Häst, hästgård i ett varmare land (kan tänka mig ridhus med värme också)

 

Vad går du helst klädd i?

Skjorta <3

 

Favoritsnacks?

Choklad?

 

Du vill?

Vara glad :))))) & nöjd, vilket jag är. 

 


Running out of batteries

Ögonen går i kors och likaså tankarna. Sluta tjata, det kommer snart, ta det lugnt varför stressa. Andas, livet går inte under på en dag, du klarar dig utan det och du kommer inte gå under om du missar något. Det går bra, livet går vidare. Det löser sig. 
 
 

Derby v.33

 

En sådan dag

Ni vet de där dagarna när man har både sovmorgon och slutar skolan vid 11? Visst är de underbara? Just idag var en sådan dag vilket var otroligt jäklar skönt. Julklappsshopping och jackprovande blev det resten av dagen vilket inte är så illa om det inte hade varit för att jag inte har den blekaste om vad jag ska köpa till folk och att det är så kallt ute (kanske för att jag inte har någon vinterjacka?). Var och tjatade lite till på mina ridbyxor som jag reklamerade för två månader sedan, tydligen hade de blivit godkända och jag skulle få pengarna tillbaka. Fast vem vill ha pengarna när man hade världens skönaste ridbyxor? Självklart fanns inte byxorna kvar i den färgen, så istället för ett par bruna fina blev det ett par vita, det fanns ett par kvar i den modellen och tur i oturen var de i min storlek, ibland så. 
 
Imorgon är det dock inte alls en sådanhär dag, imorgon är det tvärtom och den hejdundrandes massa plugg på det. Med så få dagar kvar i skolan så är det förbannat mycket som ska göras, när kom jag på det? Jo, alldelles försent som vanligt. :) Men det ska nog gå, precis som allt annat. I mörka tider som dessa är det bra när man har ett litet ljus av hopp därframme i framtiden, just nu är det nästa helg med julmys, lucia och reunion med världens bästa, något jag kommer att nämna i cirka alla inlägg som kommer att pubeliceras fram tills dess, bara så ni är uppmärksamma på detta. ;) 
I brist på mer passande bilder så ser ni här ett mästerverk från sommaren, inspirerad utav vår älskade Lejonkung. 

"Make the last chapter a perfect one"

Med tanke på bilden i föregående inlägg så kan jag meddela att jag inte startade det där sista kapitlet speciellt bra. Startar morgonen med att först vakna onödigt tidigt och sedan försova mig. Fortsätter sedan med en otroligt seg dag i skolan med evighetslånga lektioner där vi inte fick något gjort alls. Stressar som tusan i stallet för att hinna till träningen i tid. Och träningen ja, den gick inte bra men inte heller dåligt. Hon gjorde så gott hon kunde och jag försökte förstöra så lite jag kunde för henne iprincip. Menmen, vi ska alla lära oss. Sist men inte minst så drar jag sönder mina älsklingar, mina trogna tjärnare, mina pioneerstövlar. En stor sorg att de lämnar mig alldelles förtidigt i livet, de var så unga! Nej, men dragkedjan gick på den ena när jag kom hem vilket verkligen var sista lilla detaljen på mästerverket. In på lagning med dem och hoppas på att jag får en minst lika bra ny dragkedja, den lyckades ju överleva tre år tillsammans med mig, inte illa ändå. Till skillnad från Tretornstövlarna som jag hann byta kedja på innan jag haft dem ett år. 
 
Men det kan bara bli bättre nu hoppas jag, det är ju faktiskt jul och vinter påväg. Har längtat och väntat ett helt år på detta, har saknat kylan, dessa mörka dagar och den djupfrusna marken. Välkomnar tillbaka med öppna armar! <3333 
 

One last month

Helt sjukt att det bara är en månad kvar utav 2014, vart tog året vägen? Planen är att jag ska försöka få ihop en liten årsresume någon gång innan året är slut, men kan redan nu säga att det är så mycket som har hänt detta året och så mycket som jag kommer att ta med mig, både gott och ont. Det ni kommer att få läsa är till största del allt som har varit så bra (vem vill läsa dåligt liksom?), det där andra tar jag med mig själv till nästa år, gör om och gör rätt. Men, året är ju inte slut än, det är ju fortfarande 30 dagar att ta vara på, och det ska vi göra på bästa sätt. ;) 
 

1:a December

Har öppnat lucka ett nu, kan inte riktigt fatta att det redan är december. Trots detta har jag redan julfeelings så det både räcker och blir över. Julmusik, julklappar och allt annat därtill, det enda som jag har missat idag är julkalendern, överväger dock starkt att kolla på Lassemajas julkalender i år, bara för att den är sååå bra. Förutom att dricka adventste och leta julklappar har jag kontakt med delar av Skyrup i gruppchatt, där smider vi mysiga planer som snart sätts i verket. Åh vad jag längtar. Ett ljus i mörkret ungefär, UNDERBART beskriver det ganska så bra. Saknar dem galet, så det kommer bli så galet kul att ses igen! <3 
  
 

Smider planer med dessa två godingar. Nästnästa helg kommer rocka 🐬💃💪 #helosangängetfrånvecka29 #summerlovin @caisarasmussen @carolinawinberg 💖💖💖

Ett foto publicerat av Lovisa Bergdahl (@lovisaabergdahl) Dec 12, 2014 at 1:12 PST

 
På hästfronten så var det ganska lugnt idag, Chloé fick vila idag, vi ska iväg och träna imorgon. Istället åkte jag upp till klubben och red Bonnie en stund vilket gick bra, som vanligt. Nu när hon går mer med flera andra känner man verkligen hur hon lär sig mycket mer och att det blir lättare för henne och att hon orkar göra lite annat med vilket är kulkul. :) Börjar tappa lite fokus nu, allt går till den lite roligare chatten på facebook med de bästa, see u när jag har mer att tycka något om. :) :) :) 

The Last Goodbye

Igår hörde jag denna underbara låten och den har gått på replay sedan dess. Den är så perfekt, allt bara stämmer. Temat, texten allt. Ett perfekt avslut. Ett avslut på ännu en otrolig saga. RSS 2.0