Grön, svensk mellanmjölk

Jag börjar nästan undra om man kan få för mycket motivation. Just nu har jag hur mycket motivation som helst till allt, orkar bara inte göra något åt det. Dels för att jag är sjukt lat och dels för att jag är helt slut i både psykist och fysiskt. Men idéerna bara hoppar upp i huvdet och jag är alldeles för pigg för att känna mig såhär trött. Haha, fuck logic. Det är den bästa förklaringen jag kan komma på för tillfället, tyvärr. Egentligen går jag bara och väntar på att detta ska vända, allt ska gå ner igen och jag inte ska ha någon motivation till något och bara försöka skippa allt i skolan för att det är så. jävlar. mycket. Och skol if blir mer utav en plåga än något man vill, och stallet ger mig ångest. Men borde kunna hålla ut till lovet, inte så många veckor kvar... 
 
Vi har varit och tränat idag, gick delvis bra och delvis ap dåligt. Typ så dåligt det bara kan gå. Kanske inte var så illa, vi fick våra glimtar utav vad som var rätt och vart vi borde vara och vad vi ska jobba mot. Kom och tänka på hur en grymt duktig tjej beskrev sina liknande träningar, när det gick bra och dåligt eller bara sådär och jag känner mest hur jäklar bra det passar in just nu. Dagens träning var mellanmjölk. För en gångs skull kan jag verkligen förklara hur det känndes och känna att det känns rätt, mellanmjölk, bästa ordet på länge.
 
Imorgon ska jag på utbildning, förhoppningsvis ger det mig en liten extra push nu så jag kan hålla ihop allt fram till lovet. Allt som erbjuds tas tacksamt emot! ;) 
Såhär tänker jag spendera största delen utav v.8, u n d e r b a r t 
 

Det är tur att andra kan när inte jag kan

Jag suger på att få ut mina tankar och åsikter i texter så att man förstår vad jag vill och vad jag menar. Vilken tur då att det finns andra som kan. Hon är inte bara mästerfotograf, hon är mästerskribent med. Läs detta och låt det sjunka in. 
 
http://likejunk.blogg.se/2014/january/ca-60-miljoner.html#comment
 
 
 

PA

Igår förgylldes min dag utav en kommentar på youtube, idag förgyllde jag hennes dag på facebook. Ah, så underbart att hon hittade mig, att jag hittade henne. Sådant som man verkligen inte räknat med, som hoppar upp och är underbara. Och för henne måste det varit helt amazing, att hitta sin ponny igen sådär bara. 
 
Ikväll är det äntligen PA-kväll som gäller med Emma, åh vad jag har saknat dem. <3 När PA är på tv då är söndagarna heliga och godispåsen ska finnas med på ett hörn. Den som stör den friden får ett hårt straff. ;) 
 

24/1440/86400

Dygnet har för få timmar, jag utnyttjar dygnets timmar väldigt dåligt. Så mycket som jag vill få gjort, så mycket som aldrig blir gjort. Så mycket jag önskar jag fått gjort tidigare. Alltid sådan överskottsenergi på kvällen, så inspirerad och kreativ, alltid på helt fel tidpunk under dygnet. Så många timmar att välja på, väljer alltid fel. Suck. Något som står högt upp på min träningslista, att utnyttja dagen och de vakna timmarna bättre och få mer vettigt gjort, kanske skulle underlätta på flera olika sätt. Eller, inte ens kanske, det skulle underlätta. Så mycket. Men det är bara att ta sig i kragen och göra det. Om man ändå hade haft sådan självkontroll... 
 
 

PSnr 2

Det blev lite fotat idag med, och idag gick det snäppet bättre. Kan varit för att motiven idag var relativt stilla till skillnad från igår. Ida fick knäppa ett par bilder när vi red i paddocken med och mamma ute på ängen. Blev ett par fina från båda ställerna, och de från paddocken hade varit ännu finare om jag inte hade glömt att ta på ena benskyddet. Ja men hej tankarna på annat håll. Det hade varit okej om jag hade glömt dem båda men ett, inte ok.
Tog ett par bilder på Adam och Wera med, en blev faktiskt helt okej, hade garanterat blivit bättre med mitt framtida objektiv...
 
Före.. 
 
Efter.. 
Idag känns det nästan som om orginalet är bättre än den redigerade...
 
 
 

Photoshoot

Har varit med Emma hos Ballis idag, på årets första fotografering. Som gick så. dåligt. Några bilder kändes helt ok när jag tog dem och tittade på dem i kameran, får upp dem på darton och ångrar mig direkt. Ingen skärpa och brusiga som jag vet inte vad. Jag behöver spara pengar snabbare för att ett nytt objektiv står nu högst upp på listan av saker som ska införskaffas. 
 
Gav mig på att redigera en bild, men att försöka rädda en bild efter att ha tittat igenom alla kassabilder är inte så kul, och inte när man hellst av allt vill sova... 
 
Före..
 
Efter..
Nej, orkade verkligen inte ta bort mer av stolparna.
 
 
 
 
 

Instagram

 
 

12 Januari

Känns sådär att alla inlägg iår har haft en rubrik med "2014" i, Efter 12 dagar borde jag ju ha kommit upp med något bättre så jag ger det ett försök nu. 

Sedan träningen i tisdags har det bara gått neråt för oss. Det vi har fått gjort är ett par skitpass i paddocken som vi båda överlevt bra utan och om jag inte minns helt fel gav vi oss ut i skogen vid 5 i onsdags med endast en pannlampa som lyse. Hur tänkte jag där? Som tur var underhöll min ickehästintresserade kompis oss sällskap på telefon under vår skritt tur i den mörka skogen med alla farliga tomtar och troll. Idag lyckades vi mot alla odds vända på pannkakan och fick en glimt av vad underbart är. Vi har både innan jul och förra träningen tränat på att galoppera avslappnat med långa tyglar vilket oftast har lett till många varv runt ridhus och paddock i stress. Han blir så vilsen utan någon som håller i honom skulle jag gissa. Och idag var det till en början ingen skillnad, farliga barnvagnar och slaskstorm med knakande träd i skogen. Men efter ett par varv i paddocken kunde jag släppa honom och han fortsatte utan att springa iväg i panik, sänkte huvudet och slappnade av. Inte till 100%, men bra mycket mer än han slappnat av tidigare. Poletten ramlade ned i huvudet skulle jag tro. Idag hade jag helt ärligt kunnat rida hur länge som hellst när han väl kom dit. Får hoppas att det inte var en engångshändelse. ;) 
 
Annars så är vintern påväg. Tänker inte hoppa jämfota av lycka för det. Hade inte sagt nej till att skippa vintern helt iår och tagit vår och sommar direkt, hur underbart hade inte det varit? Min kompis var innte på min facebooks och skrev att jag åkte till Alanya, jag hade inte sagt nej till det just nu. Men att slippa lera upp till knäna på både mig och ponny är inte heller helt fel, sedan att det hade kunnat vara trott och gräs i stället för snö och is kanske just nu inte spelar så stor roll men efter ett par dagar när vi har halkat runt på isbanan så kommer jag få äta upp mina ord..
Värme, sol, sommar. 
 

2013 - 2014

Tar denna, i brist på bättre ideer, utav Ebba, mästerfotografen som brukar hänga med mig ut till stallet. ;) 

Ett mästerverk utav mästerfotografen.
 

 

Höll du några av dina nyårslöften? HAHA, absolut inte! 

Vilka länder besökte du 2013? Polski med konfan

Är de något du vill göra om från 2013?  Det mesta som jag kan komma ihåg.. 

Vilka datum kommer du minnas från 2013? 19 juni. Ett datum som alltid kommer att följa mig. Självklart 17 august. & sist men inte minst 31 augusti, så underbart. 

Har du varit sjuk eller skadad? Förkyld... 

Vilket är dina bästa minnen från året som gått? Maja, Elan, Aw

Vilka låtar kommer du komma ihåg från 2013? Envy - Am I wrong, Miriam Bryant - Push Play, SHM - Don't you worry child

Var de något nytt som hände 2013? Skulle vilja skriva allt, men det är ju inte sant så, mycket.

 

Blev du kär i år? Om du räknar ett par nya kändiscrush och min nya bf Elan så ja. 

Hur firade du din födelsedag 2013 och hur gammal blev du? Jag var och tränade med världens finaste bebis och det gick helt ok. Dagen efter var vi i Göteborg på ghs vilket var så. jävlar. fett. Bokade även in provridningen på Elan då vilket jag inte kan säga var dåligt. ;) Jag blev 15 och tog mitt körkort på min födelsedag, ska inte klaga på den.

Har du festat mycket 2013?  Haha, nej. 
Har du gjort något som du ångrar iår?  Ja och nej.
Har du planerat något år 2014?  Göra det bästa jag kan av Elans och mina sista månader, satsa lite på skolan och klura ut hur jag gör med häst efter vecka 23. Förhoppningsvis spenderar jag en vecka i F-bo med. 
Ser du fram emot år 2014? Inte till 2014, jag ser fram emot de saker som händer, inte vilka siffror som ändras.

Gick det bra i skolan för dej under 2013? Jag höjde mig i de ämnen jag behövde, nådde mitt mål men kan inte påstå att jag ansträngde mig så mycket som jag hade kunnat, nu i efterhand känns det som jag inte försökte alls... 
Var 2013 olikt 2013? Eh, 2013 var inte så olikt 2013 om jag får säga det själv... 
Hände det något under 2013 som kommer ha stor betydelse i framtiden? Antagligen inte, 
 
Till sist; har 2013 varit ett bra år? För det mesta, I think.  
Har du några nyårslöften? Det enda jag har att säga här är: Don't take life seriously, it's not like you're going to get out alive

358 sidor kvar

Årets första träning är nu genomförd. Jag ville inte sluta rida, det var så roligt att träna även om det kunde gått 100 gånger bättre. Att någon sa till mig vad jag gjorde för fel, vad jag gjorde rätt och vad jag borde göra istället. Så underbart, haha. 
 
 

#


Hallå 2014

Statar 2014 med att få veta att jag äntligen ska få gå ungdomsledarkursen. Fortsätter med att skicka in anmälan som funktionär i Falsterbo så förhoppningsvis är jag där hela den veckan. Vecka 19 är jag nere i Skyrup som funktionär på ponnytävlingarna som är då. Om jag har tur finns det någon underbar människa som vill köra ner mig och Elan så jag kan hoppa någon LB med honom någon dag, hade varit så sjukt kul att tävla honom där nere, på hemmaplan för honom. Och förutom det så ska Elan och jag komma iväg på så mycket träningar och tävlingar som vi hinner innan det är dags att lämna tillbaka honom. Och vi ska försöka hinna med en massa annat kul däremellan. Vi har ju bara 23 veckor kvar ihop, och det känns som att de 23 veckorna kommer gå väldigt fort. 
 
Idag tror jag att han hade någon slags åldersnojja. Tror att han ville återuppleva sina ungponny-dagar och agerade som om han var 3 och inte 13. När vi väl hade tagit och ut i skogen och kommit iväg en bit så inser jag att det kanske inte var det bästa vägvalet jag gjort i mitt liv. För 10 meter in från vägen står det två i orangakläder med en motorsåg igång och sågar ned ett träd. Visst att jag hörde den innan men trodde inte att de skulle stå precis vid vägen. Men det var nemas problemas sa Elan, värre var det med det svarta stubben som kom 100 meter senare och har stått på samma plats sedan han gick förbi den första gången, den kunde ju faktiskt hoppa fram och äta upp honom, vem vågar chansa med att lugnt gå förbi? 
Annars tog vi oss igenom turen ganska bra. Detta var första uteritten sedan vilan vi inte hade hjärtat i halsgropen och livet snabbspolat framför ögonen en enda gång. Framsteg. Om vi fortsätter såhär så kanske vi har en chans att börja rida normalt i skogen igen innan han ska hem till Skåne. ;) 
 

2014


RSS 2.0