Så var dagen här - TFIOS

Hemma från Bosnien och försöker fortfarande få ordning på alla kännslor. Bilder, text och allt sådant kommer, annars finns endel på facebooksidan Demokratiprojektet 2014
 
Men jag har varit hemma en dag och kan inte vänta längre, för ikväll ska vi se The fault in our stars, så. jävlar. taggad. kommer. lipa. sönder.
Nej, men det jag läst av boken var underbart. Ville inte läsa slutet, vill fortfarande inte det. Men ah, hoppas så innerligt att filmen kommer vara lika bra. 
 

Bosnien

Är i Bosnien och jobbar denna veckan, följ arbetet på demokratiprojektet.blogg.se där jag kommer blogga denna veckan! :D 

190614

Det rullat på, och imorgon var det visst midsommar, vart tog tiden vägen? Allt går så galet snabbt. Planerna för morgondagen är inte speciellt stora, knappt existerande, haha. På lördag ska väskan packas för på söndag åker vi, och tiden fram till denna resan gick helt sjukt fort. Och veckorna som väntar kommer även de att gå otroligt fort. Jag kommer i sommar att hänga på två andra bloggar, vilka det är kan ni ta och lista ut. ;) Den bloggtid som blir över efter dem kommer att läggas här. ;) 
 
Men det som väntar i sommar är en vecka i Bosnien, en vecka jobb hemma efter det. Vecka 28 & 29 åker jag och jobbar igen, dock inte alls med samma sak som jag gör nu. V.30 rullar bild och husvagn mot Västervik och de veckorna som är kvar av sommarlovet kommer även de att spenderas med jobb. Och i slutet utav vecka 33 kommer min nya blivande stjärna hem till stallet för att göra oss sällskap ett år, vem det är kan ni också ta och fundera på. ;) Det kommer nog bli kalas bra, kan knappt vänta tills jag faktiskt fåt hälsa ordentligt på min blivande fyrbenta vän, som jag faktiskt inte träffat än. Men kännslan är bra såatte, detta ska nog bli riktigt, riktigt bra! :) 
 
 

170614

Dagen har bestått utav häst, jobb och lite till häst. Balett fick gå en kortis i paddocken, helt okej, vi har en maaaassa att jobba på haha. Påvägen hem stannade jag till på jobbet jag hade förra sommaren och de verkade ha det nästan lika trevligt som vi hade förra sommaren, men bara nästan. Efter eftermiddag/kväll "på jobbet" (låter vuxet, 1-0 till mig) hade jag sådan tur och fick följa med på uteritt med Fanny, trevligt trevligt. 

Känns nästan lite läskigt att just idag när jag var och hälsade på i torpsbruk hittade denna bilden från jobbgänget förra sommaren hängandes på en dörr, sammanträffande? 170614

Och så blev det ett sådant där uppehåll igen, en hel vecka denna gången, sorry. 
 
Så mycket som har hänt, så mycket som jag vill skriva om men just nu inte har någon ork till. Elan är som sagt hemma i Skyrup igen, förhoppningsvis skuttar han runt på Sveland Arena och sköter sig någorlunda. Balett har tagit hans plats ute i Åboda hon henne rider jag så mycket som jag hinner med, vilket är denna och en vecka till, haha. Jag slutade nian i fredags, så underbartsköntäntligen. Är så pepp på gymnasiet nu, kunde inte kommit lägligare. Idag började jag jobba med, frösta dagen utav tre veckor på kommunen, och ja, det var trevligt. Det vi lyckades få fram idag var en facebook sida och en instagram där ni kan följa vårt arbete under dessa tre veckorna, och nej, vi rensar inte rabatterna, det är lite mer intressant än så, för att på söndag åker vi till Bosnien och är där en vecka och jobbar. Inte helt fel. ;) 
 

Liseberg

Hej igen, det var ett par dagar sedan sist. Inte så mycket som har hänt bara, Elan lämnades i Skyrup igår, Balett fick ta hans plats i släpet till Åboda. Han verkade väll helt ok nöjd med att vara hemma igen, fanns ju en massa mat haha. Lite tråkigt var det ju ändå att lämna honom, men idag har det inte funnits tid till att hänga läpp över det, för idag har vi varit på Liseberg, och där kan man ju inte vara ledsen. ;) 
 
Helix och jag blev bästisar, så underbaaaaaar. Helt perfekt väder, inte allt för långa köer och vi har ätit glass och bara andats Liseberg. Inte så mycket att säga om det, underbart säger det mesta, allt utom Atmosfear. ;)))) 
 
 

Update - Summer 2014

"Nu är jag garanterat fri hela sommaren, inget jobb, ingen häst och ingen dator, kommer rulla in på gymnasiet i höst, kommer tröstäta och tycka synd om mig själv hela sommaren lång, och det är alldeles för många veckor för att det ska vara hälsosamt. Kände bara för att dela med mig utav mina tankar inför sommaren, aldrig varit såhär opepp på att sluta skolan i hela mitt liv, skulle hellre gå kvar i skolan tills gymnasiet börjar."

Det ovan kunde inte stämt in sämre till sommaren. Sådär trodde jag att sommaren skulle se ut, men på en vecka vände det helt. Nu ser planerna inte riktigt ut som jag trodde att de skulle. Har fått två utav tre sommarjobb som jag sökte, så. underbart. Alltså kommer jag att jobba iprincip hela sommaren, och inte nog med det, fick nog de grymmaste jobber ever. Så lycklig. Till punkt nummer två, som även är prio nummer två, h ä s t . Balett kommer hem någon dag snart, antagligen i helgen. Och hon kommer att stå ledig i stallet alla de dagar jag är hemma och kan rida, så utan häst är jag inte heller. Längst ned hittar vi dator, inte så att jag inte hade överlevt utan den, garanterat att jag hade, inte säkert att bloggen hade dock. ;) Men min kära dator får stanna med mig tills döden skiljer oss åt, vilket jag hoppas är ett par år in i framtiden, har den hängt med såhär bra såhär länge så ska den nog klara sig ett bra tag till. En riktig liten kämpe. 
 
Jag hade, ännu en gång, helt fel och denna gången är jag otroligt lycklig över att jag var ute och cyklade. 
Ungefär såhär lycklig känner jag mig när jag tänker på sommaren, skolavslutningen och allt utom söndag em. Fotooo
 

11 månader 17/8-13 - 8/6-14

Och så var den dagen snart här. Ett år går fort. 11 månader ännu lite snabbare. Motgångar har vi haft, men trots det har vi haft det jäkligt kul tillsammans. Och på de 11 månaderna har vi hunnit med en hel del, mer än vad jag trodde, och på alla sätt och vis är vår tid slut nu, vi skulle inte kunna få ut så mycket mer om vi hade haft ett år till på oss. Visst att vi kanske inte klättrade i klasserna, om vi hade haft ett år till på oss kanske vi skulle kunna gå upp en klass till, men inte mer än så. Det finns helt enkelt inte så mycket mer att hämta ut ur detta. Men jag tror att vi har fått ut det mesta som vi ville, eller iallafall jag, kan inte riktigt tala för Elan, haha. Men jag har kommit på så mycket med hur jag ska rida honom, jag har fått så mycket mer rutin på hur det är att ha en "tävlingsponny", en ponny som tränas helt vanligt, som tävlas och tränas regelbundet. Vi har tävlat med placeringar, och vi har tränat med motgångar. Hur mycket mer kan man begära, vi har skojjat runt i skogen och tramsat oss och vi har gjort halvhjärtade försök till hårdträning i paddocken hemma. Men vi skulle ju inte upp i LA/MSV, vi skulle ha kul och utvecklas tillsammans, och det gjorde vi, målet är nått och tiden är slut. Tack för detta, tack för allt. 
 

Träning - 030614

Sista träningen på Elan är genomför och det gick väldigit, väldigt bra. Vi fick höra att det var stor skillnad från i höstas och vintras och det är det, helt annan ponny och en helt annan ryttare på. Så mycket vi lärt oss och så mycket vi har gjort, det har faktiskt gett resultat även om vi inte har klättrat i klasserna, startar på LD, LC, slutar på LD, LC. Men who cares, vi har blivit bra mycket bättre nu än då, men på sådant sätt som inte visar sig direkt i klasserna. Annars så, vi fet taggar söndag samtidigt som söndag inte är en lycklig dag, haha. Men man kan ju inte få allt här i livet. Och sommaren kommer inte bli så dum ändå. ;) 
Vi ser ju sååå roade ut över att vara och träna, haha... 
 

Dressed in their suits and their boots well they all look the same

Känner mig så brutalt kreativ och nytänkande, haha. Notera att tränset är exakt samma förutom att Elan inte hade någon norgrimma, jag kunde inte ens tagit ett annat pannband? :( 
Alla bilder är tagna utav E B B A 
 

020614

Dagen har varit helt hästfri. I skolan så hade vi avslutningsmiddag med trerätters, enligt SO&engelskalärarna, "den sista måltiden". Och lite så känndes det, den sista måltiden, för allt vi gör nu kommer vara sista. Idag hade jag sista slöjdlektionen, imorgon är det sista so/bild/musik lektionerna, det är sista gången jag har vissa ämnen. Vid denna tiden förra året kunde man ta det lugnt och andas, för vi visste att vi skulle komma tillbaka till samma skola med samma rutiner osv osv. Vi skulle ha fler slöjdelektioner och vi skulle ha fler SOlektioner med soläraren. Tiden gick så himmla fort, vi andas inte nu, vi håller andan. 
 
Men iallafall, efter skolan var det inventering, finns väl inte så mycket att säga om det, regnkläder, babykläder och allt annat har blivit räknat så de klarar sig ett par månader tills det är dags igen. Resten av veckan blir helt i hästanda och alla timmar jag kan ska jag spendera i stallet med Elan. Här kommer det förhoppningsvis dyka upp lite bilder från när Ebba var ute och fotade förra veckan, jag var så nytänkande och hade så spännande, ny oväntad outfit på oss, bara vänta och se! ;) 
Sneakpeak... 
 

Countdown

Två har blivit en. Franskaredovisningen gick så. dåligt. Men men, godkänd är jag så. Dagarna är räknade till allt, till elan ska hem, till sommarlov, antalet dagar som vi faktiskt har lektioner på, dagarna till insurgent kommer på pocket. Borde inte räkna men när det är så få dagar är det omöjligt. Snart är allt slut, snart börjar allt. Fett luddigt men ah. 


2

Om två veckor har vi sommarlov, 2 ynkliga veckor. 2 är en liten siffra, inte speciellt mycket. Men samtidigt kan två väga väldigt mycket, tynga ned och göra allt lite jobbigare än vanligt. För med två veckor kvar utav nian har jag två uppgifter kvar, två ganska betydande uppgifter till mina betyg. Åh, men tack underbara lärare som lägger det såhär tidigt på terminen så jag får gott om tid att jobba med det. <3 Fast, jag ska inte klaga, för tid har vi haft, jag har använt den lite dåligt bara. Men just dessa två uppgifter, så tråkiga, så omotivernade. Jag har ingen lust alls att göra dem, kan vi inte bara låta dem vara, sluta nian med glada miner och ok betyg? Varför klämma in dem såhär mitt i allt, dessa sista veckor när vi ska kunna träna kabare med glada miner och längta till den dagen då vi springer ut från skolan med våra (förhoppningsvis fina) betyg i händerna och med vetskapen om att vi aldrig mer behöver gå i skolan om vi inte vill, att vi aldrig mer kommer att gå på den skolan, i den klassen. Men nej, låt oss lägga in lite uppgifter och redovisningar, låter inte det som en bra ide? 
 
Okej, jag kan erkänna att jag klagar lite väl mycket nu, så illa är det inte. Vi har ju faktiskt bara en bilduppgift som ska vara inne på onsdag och en muntlig franska presentation på måndag, båda är egentligen klassade till "roliga" uppgifter men de är de inte längre, inte hos mig iallafall. Har noll ideer till båda och känner mest att, snälla något, gör det åt mig för jag orkar inte. Att plugga till kemin var annat, visst var det tråkigt men jag hade hellre pluggat till ett sådant prov än suttit med en presentation om mig själv och mitt liv som ska redovisas muntligt inför hela klassen. Något jag ännu hellre hade gjort hade varit och sitta ute i stallet, på Elan och bara försöka trimma, göra samma övningar om och om igen tills de sitter, tills det där lossnar. Sopa stallet, smörja utrustning och allt som hör till, hade hellre lagt en massa extra tid där ute utan att känna att jag måste hem till mina kära skoluppgifter som aldrig tar slut, för det gör dem aldrig. Men att putsa sadlar och mocka boxar hela dagarna har aldrg lockat så mycket som det gör nu. 
 RSS 2.0