1:a advent

Så var årets första julklapp beställd och kommer landa i lådan om ett par dagar. Jag tror faktiskt att jag lyckades väldigt bra med denna, hoppas bara på att mottagaren tycker detsamma. ;) 
 
Vintern är påväg med allt vad det innebär, jag välkomnar inte den med öppna armar. Igår klagade jag tills jag tror det blödde ur Idas öron, haha! Men jag höll på att frysa fötterna av mig, hade nästan väntat mig att de skulle vara svarta när jag tog av mig strumporna när jag väll kom in för att värma mig. Men alla tår är kvar och inget var svart, tur var väll det. Vi har iallafall roat oss i skogen de senaste dagarna vilket har varit kalas kul, att rida i dags ljust är något jag har saknat, något jag uppskattar så mycket mer på vintern (no shit, vem gör inte). Veckan som kommer ser inte ut att erbjuda några skogsturer förrän lördag, förhoppningsvis fryser inte paddocken så vi blir helt strandsatta. Bästa med allt är att vintern bara har börjat, kärlek. 
 
Glad första advent, imorgon är det december och jag måste erkänna att det är fett mysigt med jul trots att jag bara klagar, men det ger inte så superduper bra ridmöjligheter vilket gör mig superstressad. :) :) :) :) 
 
Förra vintern, hur kunde jag inte ha mer kläder på mig!?! (Syns bilden ens? Oklart, blogg.se buggar <3<3<3)
 
 
 
 
 

Mockingjay

Ikväll är det äntligen dags, efter ett helt års väntan. Ikväll ska vi se nattvisningen utav Mockingjay vilket kommer bli så jäklar underbart. Som jag har väntat på denna film! 2014 har varit ett riktigt bioår med Divergent, TFIOS men inte slutar vi med Mockingjay, Hobbiten kommer ju med innan året är slut. Det som saknas är Harry P, men det är ju snart dags att se Hogwarts på bioduken igen. Det måste nog vara det bästa som har hänt, slår TFIOS, Hungergames och tillochmed Hitta Doris (som jag inte tror jag är ensam med att ha väntat på i typ hela mitt liv!?). 
 
 
 

17/11 2014

Under min frånvaro här har jag hunnit med en massa saker, som att jag och Chloé var och tävlade i lördags. Vi kännde att eftersom det gick så bra i Hässleholm så körde vi på och hoppade 90 i Värnamo vilket gick väldigt bra om man tittar på resultatet, kännslan...naaaah. Lite segt och tungt. Jag har haft bättre stunder i livet men hon var super duktig och hoppade ändå. Den där nollan var ganska bra för mig med, för nu vet jag ju att vi kan så nu är det ju bara att köra på och rida på lite mer. Detta blev dock sista tävlingen i år, nu är det lite vila och hårdträning som väntar. Jag hoppas så innerligt att det blir en ridvänligvinter iår, kommer bli väldigt jobbigt annars. 
 
 

9/10-14

Jag börjar återvända till den vanliga världen. Har varit så off sedan jag kom hem från Skyrup, inte riktigt varit mig själv. Lämnade kvar en del där, den delen som tänker och känner något. Jag har varit så likgiltig till allt har jag gjort, inte orkat bry mig eller göra något åt det. Inte heller har jag kunnat tänka ordentligt, det har mest bara varit tomrum i hjärnkontoret. Sakta men säkert har jag börjat återvända och jag känner mig mer tillbaka nu än vad jag gjort under hela veckan. 
 
Spenderade kvällen igår ihop med Annie, väldigt trevligt. Idag har inte heller varit så tokigt, jag har kört bil (!!!), varit i stan, i stallet och så var jag på klubben och red lilla Bonniebus med. Hennes helbror som är ett år äldre var där och tränade, trodde först att det var hon som hade fått en ny ryttare och förflyttat sig under den tiden jag gick in i ridhuset med henne, de är så jädra lika! Det går frammåt med henne vilket är kul, jag känner mig dock så orutinerad när jag sitter på henne, haha. Men det är lite throwback från Maja-tiderna uppe på klubben, lite samma sak igen, samma ridning och sedan så påminner Bonnie lite om henne, kanske för att hon är connemara? ;) Chloé gick okej idag, vi var ute i skogen idag med, får passa på när det är ljust ute. Började med att hon inte ens skulle gå på vägen vi skulle rida på, men avslutade helt okej. Till helgen ska vi tävla igen vilket ska bli galet kul, alltid lika roligt! Hoppas att formen från HH sitter i så ska det nog gå vägen. 
 
Nu har jag iallafall landat hemma i sängen med en kopp te, försöker få ihop en myslista på spotify inför vintern, går sådär. Har verkligen nollkoll på musik, inte riktigt min grej det där. 90% av min mys lista är Ed Sheeran, standrad? Ös på med förslag, allt som ger mysfeelings är välkommet! 
Kört hårt, hata på mina händer. <3 

Fuck this, I'm going to Narnia

Jag var inte redo att komma hem i lördags, jag hade kunnat stanna i Skyrup ett bra tag till. Ni förstår inte hur underbart det var att bara...vara. Det var inget jag var tvugen att göra (förutom att typ ta hand om min häst, haha), jag kunde göra precis vad jag ville, precis när jag ville. Att kunna gå upp på morgonen, gå in i stallet där man blev glatt hälad utav ett gäng hästar och bara mysa. När allt var fixat (typ boxen mockad) var det fritt fram för, vad man nu ville hitta på. Jag fick tid att läsa, titta på film, rida, bara vara och göra absolut ingenting. Hemma börjar det alltid krypa i mig när jag bara är hemma, känns som då gör jag ingen nytta alls, utan bara ligger i sängen när det finns cirkus 100 saker att göra, men där och då fanns det inte 100 saker att göra, visst att jag kunde gå och pyssla med lite olika saker, men det var inget jag var tvugen att göra. 
 
Och vilka möjligheter jag fick, att kunna gå upp på morgonen, sadla hästen och rida ner och trimma på en så fin bana, att rida ner i skogen och rida runt ängen. Sådana möjligheter har jag inte hemma, jag kan inte bara sitta upp och trimma på en utav Sveriges finaste utebanor, jag trimmar i en liten paddock hemma med ett underlag som är ljusår ifrån fibersand. 
 
Jag kände mig inte klar där nere, så mycket mer jag hade velat göra, och sedan att jag var sjuk hela veckan begränsade mig lite så det var endel jag hade tänkt att göra som aldrig riktigt blev av eftersom jag sov lite mer än planerat, haha. Men verkligheten kallade och allt det jag inte behövde göra där nere väntade fortfarande på mig där hemma, jag tog bara en paus från reality och besköte Narnia en kort stund. Men nu har jag sagt hejdå för detta året och vi ses igen när våren är på gång. 
'
Palmerna var konstiga, exotiska saker som kanske är farliga, vem vet? 
 
 

Höstdeprimerad

Planerna inför denna helgen var storslagna, tills de inte var det längre. Tanken var att vi skulle åkt på pay'n'jump antingen på lördag eller söndag. Men självklart gick inte detta utav ett flertal olika anledningar, som vanligt. #gnälligastetjejenever Men kommigen, det var två dagar att välja på, men nej, det är ju klart att ingen utav dem fungerar. ;) Med tanke på detta borde Värnamo vara hugget i sten nu, två tävlingar på resten utav året, borde jag inte kunna komma iväg på iallafall en utav dem? Ey vänta, det kan inte bli som hon vill, hon är inte så tacksam, dags att betala för det. 
 
Skämtåsido, både gårdagen och idag har gått i depressionens tecken. Mörkt när jag lämnar huset och mörkt redan när jag kommer till stallet. Och ni menar på allvar att jag ska överleva ett helt halvår i det här? Regn, gegga och absolut inget ridvänligtunderlag är numera och 6 månader frammåt vardag. Jag orkar verkligen inte med det, varför, varför vintern. Efter att ha haft två dagars ofrivillig vila var hästis superduper spänd idag, så vi tvingade oss ut i sjön (läs: paddocken) för att röra lite på benen. Men innan vi kom så var vi nära på att göra mos av oss båda, där låg vi båda två på stallgolvet, ena upptryckt mot väggen och den andra tryckte, gissa vem av oss som var upptryckt mot väggen? Jo, det var jag. Vi lyckades dock krångla oss upp relativt oskadda och jag hoppas på att vi inte behöver halka mer nu, men det är väll för mycket begärt eftersom vintern inte ens har börjat, vi har flera månader utav skridskorridning i skogen som väntar, vi får väll se om vi båda tar oss igenom vintern med alla kroppsdelar kvar och hela, och om vi har livet med oss till våren.
 
Nej, det var ett mörkt och deprimerande inlägg, ganska bra spegling utav verkligheten, men inget som någon annan vill läsa. Gör det lite ljusare med fina höstbilder som Emma fotade. :) 
 
 


Film från Hässleholm

 

3711 2014

Eften en grym vecka i skåne är jag hemma igen. Med mig i bagaget hem har vi en tävlingsdebut som gick kalas bra, så nöjd. Vi tog oss runt banan utan större misstag, en hel del att jobba på men det känndes så lätt att rida runt banan, inga svårigheter utan vi kännde båda att det var roligt och lätt. Film är på gång, kommer upp snart hoppas jag. ;) 
 

Efter en vecka i Narnia

Efter en vecka i Narnia som varit fylld med häst och Harry P så var det slut på att bara mysa runt i fantasivärldar. 
 

Debut


Tävlade idag, visst ser vi fina ut? Riktigt charmiga ;) RSS 2.0