Chloéx2

Gjorde lite eftersökningar på Chloés släktingar och hittade lite intressant. Hennes fina far ser ut såhär; 
Chloé år 2020, life goal eller något haha. 
 
Jag kollade även in lite syskon till henne och hittade en som just nu går ensådär 1,25, 1,30 och är två år äldre än henne. Verkar som att denna syster står i Norge och hon är två år äldre. Vad de har gemensamt? Delar far, är alltså halvsyskon, är gråa (även om syrran är ganska mycket mörkare) och att de båda heter Chloè. Vad hände där? Blev helt hjärndöda och körde på samma namn igen eller var det bara slumpen? Lite gulligt och lite sorgligt med tanke på att ena Chloé går stadiga 1.20 runder och den andra går...i ridhuset? Någon 90,1m start? Visst, vi har ju fortfarande två år på oss såatte. ;)
 

21:54

Har jag sagt att Ebba och jag ska till Göteborg imorgon? Kanske har nämnt det, haha. Lite oplanerat hänger Annie och Kajsa med, de hade fått biljetter och vem säger nej till en dag på horseshow? Om ni har tur kommer ett gäng bilder så ni blir lite avundsjuka. 
 
Hästarna levde upp ganska bra till mina förväntningar idag, Bonnie gick kalas med allt utom att galoppera på volt. Just idag var detta extremt jobbigt, men lite halvknasiga volter fick vi till iallafall. Chloé gick också helt okej, det är långt kvar men vi är äntligen påväg igen. Det är så skönt att kunna sitta och rida henne lite mer ordentligt. På fredag tränar vi antagligen och i helgen ska vi bege oss ut i skogen och vädret tillåter, vilket jag verkligen hoppas på. 

13:37

Jag är inne i ett dåligt bloggflyt, alla kommer vi väll dit någon gång ibland. Tror att jag tar mig ingom det genom att blogga, så därför får ni leva med helkass inlägg tills jag är tillbaka på banan igen. ;)
 
Våren är påväg och så är också jag. Idag har varit en bra dag so far, kan det vara en dålig dag när man har sovmorgon, två lektioner och god lunch? Som plus i kanten fick jag så mycket vår feelings när jag gick till bussen, solen sken, jag frös inte, det luktade nytvättade bilar (bussar?) vid stationen och allt vart torrt och varmt. Tittade man åt andra hållet hängde det mörka moln men inte ens det förstör just nu, det hör ju till våren det med. Förhoppningsvis håller hästarna och jag själv också lite klass idag, ska försöka hinna rida båda innan lektionerna börjar idag, fördelarna med att hinna med tidiga bussen till stallet. Asap ska Chloé och jag utforska skogen i lammhult, vi längtar nog lika mycket båda två efter att få en liten paus ifrån ridhusets väggar. 
Palmer kanske är en hälsosam lunch..? 
 

tagOnsdag nr3

 
58: Föredrar du att vara bakom eller framför kameran? 
BAKOM alla dagar 

59: Vad var din senaste lögn om? 
Ingen aning, ljuger aldrig ;) 

60: Föredrar du att ringa via telefon, eller videochatta? 
telefon <333 

61: Tror du på spöken? 
De finns säkert där

62: Tror du på magi? 
Väntar fortfarande på mitt Hogwartsbrev 
 
78: Har du varit olyckligt kär? 
Materiellt, sisi amigo 

79: Ditt favoritord? 
Sisi amigo
 
81: Om hela världen lyssnade på dig, vad skulle du säga? 
TA HAND OM JORDEN ISTÄLLET FÖR ATT SKJUTA VARANDRA ANNARS KOMMER DET TILLSLUT INTE FINNAS NÅGON ATT SKJUTA PÅ 
 
 
99: Varit utomlands? 
Jobbade en vecka när vi var i Bosnien, annars typ nej. Varit i Polen med. :) :) :) Och danmark, tyskland och norge men när man listar upp dem så känns det mycket, det är det inte. :) 
 
70: Kan du röra din näsa med tungan? 
Nix

22:02

Skoldagen idag gick segare än gårdagen, men vi tog oss igenom den, med lite färgglada planer inför sommaren. Känns som jag har gått på standby-läget i flera dagar, mest bara gjort utan att riktigt tänka eller känna efter, det har bara blivit gjort. I stallet idag började det släppa och hjärnan blev lite medveten om vad det var jag gjorde och jag fick äntligen tillbaka lite energi och motivation, tänk vad stallet kan göra! Så fort jag satte mig i bilen påväg hem igen gick dock alla hjärncellerna in på standby igen och försvann för ett tag. Men trots att jag gått på halvfart idag så har min kreativa sida fått arbeta lite, även om kreativiteten lös med sin frånvaro under FEKen när den faktiskt var efterfrågad. Fast de där övningarna vi gjorde hjälpte nog endel, för när jag stog och mockade kom jag på cirka 1 000 olika ideer till US. När jag pratade med Tina om det kom det ett gäng till. Jag är så peppad på detta, rotade fram alla mina böcker från ULKen förra våren och har läst igenom ett par häften och skrivit ner alla mina ideer. Detta kan bli något och jag är så taggad på att sätta igång! 
 
Imorgon ska jag rida och jobba, gå lite i skolan med. Känns ändå helt okej, båda hästarna ska röra lite på sig eftersom jag ska iväg hela torsdagen. Taggar Götet ganska mycket :))) 
Finja i sommras med Lovisafisa & Carrobarro som inte fick vara med på bild. <3 

23/2

Läste precis världens finaste sms. Anledningen till varför man vill. <3 Kärlek. 
 

Orkar knappt hålla ögonen öppna så det blir bara en snabb samanfattning av dagen för alla har längtat så till att få höra om första dagen i skolan! 
Skoltrött var jag redan innan lovet och skoltröttheten ökade under lovet, hur? Bra fråga, eftersom jag inte gjorde något skolarbete alls under veckan. MiniUF drog igång och det går sådär för mig för jag har ingen grupp, flyt. Feel the love eller något. I know u love me. Matte och grafer ska bli mina nya bästa kompisar har jag bestämt mig för, vi ska lära känna varanndra riktigt bra. Förutom skolan så får jag låna Åsas sadel vilket är såååå snällt och så bra. Så idag har jag ridit både lilla och stora och båda skötte sig ganska bra, lilla var dock snäppet bättre. Men stora kan skylla på att det var en vecka sedan jag satt på henne. Nu jäklar ska vi komma igång ordentligt och vad passar inte bättre då än att låta båda vila imorgon? Låter bra dock. Tveksamt om jag kommer ur sängen imorgon. </3 Ska ta mig igenom de få dagarna som är kvar till torsdag, för då drar Ebba och jag till Götet! 
Ett styck prinsessa! 
 

v.8 i bilder

Firade Fanny som fyllde 18 (!!!?) med, annars var detta pretty much lovet. 

21:10

Inte redo för skola imorgon, behöver ett lov till. Eller 5. Vill så gärna komma igång med Chloé igen men det är ganska mycket uppförsbackar just nu så vi får väll se när vi kommer igång igen, om vi gör. Bonnie busar och lever loppan, eller är hon rädd för sin egen svans. Eftersom jag inte rider Chloé just nu så passar jag på att rida Bonnie och idag kännde hon för att skjuta in rumpan och bli rädd för...inget(?) mer än en gång. Hon gör mig galen när hon håller på sådär men lite charmigt är det med. Höll dock på att ta mig ännu en flygtur av henne idag när vi skrittade av på lite halvlång tygel och hon far iväg och blir rädd för att hon blev rädd för inget. Där går det inte att sitta och tänka på annat, det ser hon till med. ;) 
Åhhh, snart ett helt år sedan. <3 
 

Summer

Åh, vad lockar mer just nu än sommar och sol? Tillskillnad från alla andra jag känner inhåller inte mina sommarplaner att ligga på stranden och pressa, gå till havet och äta glass eller åka iväg, Inte heller innehåller den speicellt mycket ridning, mycket häst, men knappt något uppsuttet. Jag ska inte ens ha häst i sommar vilket blir första avbrottet sedan vi tog hem Maja, kommer bli så avigt att inte ha någon häst att rida. Men jag ska nog kunna underhålla mig hela sommaren ändå. Har skickat in ansökan till två sommarjobb och ett är redan klart. Om jag inte får något av de andra kan jag nog underhålla mig ganska stor del av sommaren på jobb nummer 1 som jag tror borde vara hugget i sten. Vet att ni längtar till stränder, en snygg bränna och att bara glassa runt. Jag längtar efter att jobba med en massa underbara människor en en grym miljö och bli inspirerad (& kanske tillochmed inspirera lite) av alla grymma kidz vi har i landet lagom. Alla samlas vi under sommaren och lever livet och peppar varandra samtidigt som vi utvecklas, socialt och som idrottare. Längtar något galet. 
 

22:23

Så var ännu ett lov snart över och vad har jag åstakommit? Inget. Inte ens sovit. Jag har sett 1,5 säsong av GG och kan kanske få ordning på livet igen och ta en paus från Upper East Side ett tag och fokusera lite mer på det minst lika fancy Moheda som är min verklighet. Kanske lägga alla de där timmarna på något vettigt, inte vet jag. 
 
Det har hänt en massa under lovet, och till 99,9% har det varit hästrelaterat. Mina vakna timmar har jag spenderat antingen framför datorn och jobbat eller varit i stallet. Och kanske tittat på GG, detaljer detaljer... Det har varit fullt ös med ridläger, fridluftsdagar, clinicar och massa annat skojj. En hel del mindre skoj med för den delen, nästan mer. Har åkt av, blivit på sadeljakt och klante lyckades sätta sig själv i (frivillig?) vila. Men ska inte klaga, trotts allt har det varit en okej vecka där jag borde hunnit mer cirka 100 saker till. Man kan inte göra allt här i världen, det gäller att prioritera och det har jag alltid varit ganska dålig på så allt det där som måste vara klart (typ, skolan) är inte det för istället har jag hängt på viaplay eller i stallet. Just nu värdesätter jag stalltimmarna högst i livet och det ska mycket till för att jag ska ändra på det. Stalltimmarna betyder mest även om jag inte får ut det jag vill av dem just nu, men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge? 
Tårtan 
 
 

20:47

Bara påtal om inget har jag lov nu, det va la på tiden. Ingen rast ingen ro, ska rida, jobba och plugga hela veckan, som vilken annan som helst. Åh, underbara lov. And I know u care. 
 

Valentin's är över för iår, spenderades så mysig med stalltjänst hela dagen, för vad älskar jag mer här i världen än hästarna? Missade mello men kom i tid för Big Hero 6 istället, jag menar, don't leave him hangin'. Annars har jag hängt i stallet, trimmat min fina häst. Jag tror det börjar ge lite resultat även om vi bara tagit ett steg på milen. Men det är alltid något. Ebba ville träna på bana inför hennes första start ever på fredag så vi tog och byggde upp en i ridhuset idag och tjo vad det var kul! Det slutade med att vi var sex ekipage som skuttade runt banan och tyckte det var lajbans, ibland är det bra att bara hoppa bara för att det är kul. Chloé och jag behövde det efter att inte ha hoppat på evigheter. Vi hade tillochmed sådan lyx att vi fick hjälp av mamma och chaffis till två av ryttarna, guldvärt. Vi hade kul och det känndes bra. Vi hade ett par obilgatoriska dåliga språng med vad gör väll det. Nu är det bara att köra på och ta nästa steg på milen. ;) 
Lite så kände jag i lördags. <3 
 
Och för att skryta lite om Ebba, att hon ska göra sin första hoppstart på fredag efter att har ridit i ett halvår, är inte det imponerande!? 

27

 

Friday 13th

Jag har svårt att avgöra om jag är helt slutkörd eller om jag bara är svag. Jag intalar mig själv att jag bara är svag, klen och borde palla mer. Men samtidigt vill jag bara säga att jag är helt finito som människa och behöver en paus. Men gör jag det ger jag upp, lämnar vo, viftar vit flagg och det är inte det jag vill. Livet är tufft, det är hårt och du behöver jobba. Jag intalar alltid mig själv att jag aldrig riktigt gör mitt yttersta, mitt bästa. Jag känner alltid att jag kunde gjort det lite bättre, hängt i ett par sekunder till. Jag vet inte vart min bristpunkt är, men jag säger alltid till mig själv att jag ger upp långt innan jag når den, att det alltid är långt kvar dit. Men frågan är om det är det? Eller om jag bara ger mig för att tänka den tanken. Jag vet inte, jag är trött och vilse. Ger mig på det mesta nu, det får bli som det blir. Behöver mer energi, mer inspiration och motivation. Vill känna att jag gör tillräckligt, för det jag hör i huvudet är att; du måste alltid göra lite mer för att lyckas! Det är bra, men det krävs mer för att lyckas. 
 
 

Fifty Shades 12/2-15

Fifty shades var...inte riktigt vad jag hade väntat mig om jag ska vara ärlig. Den var både bättre och sämre än vad jag hade väntat mig, skådespelarna var iallafall bättre än vad jag hade förväntat mig utifrån trailern. Höjdpunkten under hela filmen var helt klart slutet. Som alla kommer hata på detta slut, men det var så otroligt klockrent, ibland tänker de till de där filmskaparna. ;) Om jag har förstått det hela rätt så ska boken från början varit en Twilight fanfic? Antar att det stämmer för man såg ganska mycket gemensamt i filmen så jag skulle inte alls bli förvånad om det är sant. Men jag håller mig nog hellst till "fantasy" filmer som Harry P, Sagan om ringen och alla de där andra, ganska mycket bättre, roligare och mer jag. Roligare att leva i en sådan värld än att få besöka en storstad som faktiskt finns. 
 
Annars var kvällen otroligt trevlig, kanske blev liiiite mycket godis och gotte men det var vi värda (eller det är vad vi intalar oss...). Premiären på Spice and rice är avklarad som den icke stadsbo jag är. Så, trots att filmen inte får lika bra betyg får kvällen 5 av 5 toasts. Man behöver nog lite sådana dagar med, för att göra något annat än same old same old, även om old är gold. 
Bara påtal om old but gold...Sommar och tjockismage.<3 
 

11/2.15

Helt slut i både kropp och knopp satt jag upp på häst nummer ett idag, kanske inte det smartaste valet jag gjort i mitt liv. Att sedan sitta upp på häst nummer två utan att ha höjt blodsockret i kroppen är bara ett bevis på hur trögtänkt jag varit idag. Men hör och häpna, häst nummer två gick bättre än nummer ett. Kan bero på att kraven var lite lägre på nummer två, ettan hade lite mer press på att prestera. Förvirrande att jag skriver ett och två? Häst nummer ett var Chloé och häst nummer två var busbutte. Förutom att vara lite oense så satte Chloé och jag en otroligt bra galopp, i ungefär en långsida. Men det räcker, den känndes riktigt jäklar kalasbra. Sådär så att det är värt att sitta och slita en hel svenskvinter utan ridhus typ. Fast nu gjorde vi ju inte det, but still. Sjukt flummigt men jag lider fortfarande lite av mina oregelbundna mattider idag, jag fungerar helt klart bäst när jag äter normalt och sover ordentligt vilket jag inte fick idag, missade min två timmars sovmorgon för att gå på föreläsning, tjo. 
 
Imorgon är en ny dag som inte har någon häst i sikte, kanske bra med tanke på dagens prestationer. Imorgon är det istället Fifty shades som väntar, är jag taggad? Nej, haha. De gånger jag är överdrivet taggad till bio är när jag redan läst boken innan och har skyhöga förväntningar på filmen. Nu känner jag mer att detta är väll inte riktigt min typ av film eller bok, jag menar det är inga vampyrer, inga trollkarlar, inget onaturligt eller magiskt, då är det väll inget att ha? Menmen, det blir nog bra ändå. :) 
Han är ju lite charmig ändå. 
 

tagOnsdag nr2

 
11: Vad saknar du just nu? 
Min fina lilla Stampe och Majsis. Plus alla fina vänner runt om i landetlagom<3  

12: Vilken tid föddes du? 
Inte den blekaste, kunde inte klockan på den tiden 

13: Din Favoritfärg? 
Regnbågen 
 
19: Vad lyssnar du på just nu? 
Musik, just nu är det OneDirection <333 

20: Vad lägger du först märke till med en ny person? 
Hur lång personen är, mest för att jag har lite komplex över min egen längd, haha 

22: Ögonfärg? 
Ingen aning, lyckas aldrig bestämma mig när jag kollar 

23: Hårfärg? 
Ljusmörkblond med lite ombre, ingen aning to be honest men 

24: Favoritfärg på kläder? 
Vit, svart, alla andra färger 

25: Har du någon gång busringt någon? 
Vem busringde inte sin crush när man gick i 5;an? 
 
27: Meningen bakom ditt alias (användarnamnet)? 
Finns ingen tanke, lite bokstäver som inte ens bildar ett riktigt ord

28: Favoritfilm? 
Harry P forever and ever 
 
 
86: Fått IG i ett ämne/kurs? 
Skulle inte tro det va, that's not how the Proccekidz gör det (notera att jag inte är seriös, haha) 

90: Haft ett jobb? 
Inte bara ett, och inte bara ett jobb 

91: Lämnat huset utan plånbok? 
Alldeles för många gånger 
 
32: Din relation med dina föräldrar? 
Kalasbra sålänge jag vinner i coron 
 
33: Favorithögtid? 
Om det inte hade varit för att det alltid är slaskigt, kallt och mörkt hade det varit jul till 100% men det blir bara 99,9%, men inget slå julen trotts bristerna

34: Tatueringar/piercingar du har? 
Zero, nothing, nada

35: Tatueringar/piercingar du vill ha? 
Hogwartsskyline (kallar man det ens skyline!?) runt benet precis ovanför foten (vad kallas den delen ens?) (massa paranteser för jag har ingen koll :) :) ) 
 Som den där ^ :) 

16: Favoritplats? 
Hos hästarna & Skyrup såklart 
 
46: Bor du med dina föräldrar? 
Oh yes I do 
 
49: Har du varit underviktig? 
Alla påstod det när jag gick typ i mellanstadiet men jag vet inte, de var väll bara avis hähä. Skojja. 
 
54: Om du kunde träffa vem som helst på jorden, vem skulle det vara? 
Eh, ingen aning. Skulle ha världens beslutsångest om jag skulle ställas i den situationen. Första namnet som hoppar upp är typ Hermione... 

55: Vad tänker du på mest? 
Hästar, suprise! 
 
 
 

Cozy

Bloggtorka delux efter tre dagar tillbaka på bloggen, stabilt eller? Jag vet att ni inte är många och att ni var bra mycket bättre på att kommentera när Ida bloggade, men gör mig en tjänst och kom med lite förslag. Kör på med vad som, tags, starta en mening som jag ska fortsätta på, challenges, åsikter, allt! Vill så gärna skriva men hjärnan står still för tillfället. 
  
Så, i brist på ideer från knoppen delar jag istället med mig av ett par mysiga Ed låtar, lite te på det och du behöver inte tänka så mycket. :) 
 

10/2 15

Kan man bli ringrostig av att inte blogga på en vecka eller har jag alltid varit såhär dålig på att skriva? Känner mig lite vilse på min egen blogg och känner mig inte riktigt lika bekväm som jag varit innan. Det kommer väl tillbaka eller något, ni får överleva ganska mycket sämre inlägg tills jag kommer tillbaka upp i sadeln. 
 

Gårdagen spenderades i skolan och ett par timmar i stallet. Både lilla och stora fick motionera igår, Bonniebus höll på att slänga av mig och storabus klumpade över ett par småhinder. Men de sköter sig bra båda två, det är kul att rida, det är riktigt kul igen. Efter att ha kännt att det bara har slutat med bråk och mer skada än nytta på både mig och hästarna så känns det bra igen, det ger något och det är förändring och jag börjar få tillbaka lite kännsla. Nu ska vi bara fortsätta på det hållet och fortsätta köra på och ha jäkligt kul. 
 
Gårdagens plus i kanten går till busschaffisen som så snällt plockade upp mig där jag stod mitt ute på vägen in the middle of nowhere med min reflexväst viftandes i handen. Tydligen var det första gången ever han plockade upp någon där, inte så poppis hållplats, speciellt inte sent en måndagskväll. Vi gick igenom basic hästfakta, han var inte hästkunnig om vi säger så, haha. 
 

I'm back

Efter en vecka i Idas händer tar jag över bloggen igen, tack för besöket och hoppas du kommer igen. Visste väll att hon inte skulle klara sig utan att skriva ett negativt inlägg. ;) 
 

Och vad har jag gjort hela veckan då? Det har hänt en massa saker, det hade varit en bra bloggvecka om jag hade uppdaterat. Men drar bara lite snabba punkter med vad jag hade för mig; 
 
  • börjar med det tråkigaste, låg sjuk ett par dagar. Sov i sådär 24 timmar utan problem, haha. 
  • vi flyttade ju häst förra helgen så det har varit endel med att göra oss lite hemma i nya stallet vilket dock har fungerat ganska bra. Har börjat komma igång med henne igen och vi har genomfört årets första träning! Det var på tiden... 
  • jag provade på att vara ridlärare. Fick förtroendet att hålla i tre lektioner när ridläraren låg i magsjukan. Gud vad jag var nervös men det var otroligt kul! Kommer dock krävas jäkligt mycket för att få mig att satsa på ridläraryrket men att hoppa in lite sådär var superskojj! 
  • jag vann biljetter till GBG, hur grymt!?! Jag hade inte ens tänkt att åka i år men när man vinner biljetter kan man ju inte säga nej... ;) Vet dock inte om jag kan åka än, lite oklart men håller tummarna! 
  • har fått veta att jag faktiskt ska få tandställning, efter alla dessa år eller något. Finally! 
Det var väll det hela lite kortfattat, har saknat bloggen och förhoppningsvis kommer jag kunna lägga ner lite tid nu. Ska bara ta mig igenom den här underbara veckan innan lov med ensådär 4 prov, lite inlämningar och redovisningar. Men vi ses väll någon gång mellan plugg, häst, sängen och mat. 
Vi passade på att ta lite fina selfies när vädret var på topp. Ser ut som hennes huvud är ungefär lika stort som min överkropp.
 

Hejdå vi ses adjö farväl!

Idag är det min sista dag här på bloggen, imorgon så är den i säkert förvar hos Caisa igen. Jag har kommit på att många som läser den här bloggen inte vet vem jag är och det ändå ni sätt av mig är ju mina gröna väldigt stiliga skor, som Caisa la upp en bild på förra söndagen! Så jag skickar men en bild i detta inlägg, kan ju va trevligt att ha ett ansikte på personen som skrivit något som man läst;) Annars vill jag bara tacka för en trevlig vecka här på bloggen, och tack för väldigt mysiga kommentarer!! Och jag får väll erkänna Caisa, jag förstör varför din blogg är lite negativ ibland(läs alltid), att klaga i sina inlägg är 100 gånger lättare vill ja lova! 
Men tack igen för en mysig vecka på denna blogg, jag lär säkert dyka upp en annan gång vare sig ni vill eller inte;) 

Bild på lille mig⬇️🙈


Ha det gött!!

"Dom är så jävla äckliga allihopa"

Jag brukar inte reagera över vad folk pratar om på exempel bussen, men idag kunde jag inte undgå att höra vad personerna framför mig sa. 
Framför mig satt det fyra barn, två killar och två tjejer alla fyra går i 5-an nu och är alltså 10år. Andledningen till varför jag började lyssna på deras samtal var för att jag hörde denna meningen:
- Dom är så jävla äckliga allihopa!!
De dom syftade på var invandrare(i deras mun lätt de negrar) 
Jag hörde ett fler tal skrämmande meningar från 10 åringarnas munnar bl.a: 
- De borde dödas allihopa!
- Varför kommer dom ens hit och gör vårt land till ett neger land?
- ALLIHOPA begår bara brott och mördar folk!
- Jävla negrar! 

Jag vet inte om jag hade reagerat lika starkt om jag hörde några vuxena prata om samma ämne, men denna gången blev jag riktigt arg och började undra över i vilket jävla egotrippat land vi bor i! Det är lika hemskt att höra en vuxen person uttala sig så här, men att höra det från en 10 åring, det vad jobbigt! 
Jag tänker bara, varför? Varför får man ens för sig att säga sånna här saker när man är tio år gammal! Jag tänker att de måste ha hört det från andra, barn lyssnar och lär! Förmodligen är det någon/några i familjen som talar så här  hemma och barnet har därför tagit efter! Men varför? Varför talar vi så här? Ordet "neger" får mig att ryssa i hela kroppen. För mig är det ett skälls ord och jag vet att många uppfattar ordet neger på olika sätt, men jag säger enbart min åsikt. Hoppas att detta även väckte lite tankar hos er som läste för det gjorde det hos mig kan jag lova er! 

"Klaga på livet inlägg✅"

Vad händer idag då? 
Inte mycket vill jag lova, önskar att man vore på klubben så man fick se Caisa agera tränare! Men nej, inte kan man åka dit för juste jag bor ju på landet mitt ute i skogen, mitt ute i ingenstans, så långt ifrån allt man kan komma! Oj sugen på godis, drar ner till Ica och köpa, nej juste det tar ju 2 timmar att cykla och juste det är is på vägen! Men aja jag kan ju ta mopeden ner, nä juste jag har ju bara en moped i garaget men inget körkort! Vad är då anledningen till att ha en moped och man inte har nåt körkort undrar du? Jo vet du vad, planen var att jag skulle ta körkort i sommras. Men de gick inte som planerat direkt, testade köra lite hemma och körde in i en vägg på exakt samma ställe två gånger på en 2 minuters period!! Hur i hela fridens namn lyckades du med det undrar du? Jo det var inte så svårt ska jag säga dig, det var bara att bromsa och samtidigt gasa, vet du vad som händer när man både bromsar och gasar på en och samma gång? Svaret är enkel: mopeden fortsätter köra! 
Men jag kan ju ta bilen ner till Ica! Nä juste, jag är ju inte 18! Det är ju bara så där 674 dagar och ett antal timmar kvar tills lille jag december barn som jag är kan skaffa mig ett körkort! Så i 674 dagar så kommer jag få stå ut med att sitta här i vårt röda hus mitt ute i absolut ingenstans. 

Jag börjar förstå varför Caisa klagar och är negativ på bloggen hela tiden! Det är ju 100 gånger enklare att hitta saker som man vill gnälla på och sedan skriva det, än vad det är att hitta på något posetivt att skriva;) 
Nu har jag med fått göra ett riktigt "klaga på livet inlägg"✅ 
Men imorgon kör vi på med "positiva veckan bloggen"! 

3 saker jag hatar och 3 saker jag älskar

Hur mår folket en mysig tisdag som denna? Känner att jag inte har tid att vänta på ett svar så jag tolkar det som att ni mår kanonbra!! 
  
Idag tänkte jag lista upp: 3 saker som jag hatar och 3 saker som jag älskar!
Så vi börjar med de sakerna som jag älskar för jag är en posetiv människa.
1. Jag älskar ljudet av när en häst står och tuggar på sitt inte så goda hö(svar ja, jag har smakat) Det ljudet en måndag morgon kl 06:00 är fantastiskt! Tyvärr kan jag ej lyssna på ljudet klockan 06:00 på måndag morgonen längre, för en viss liten travare håller på att hoppa ur boxen så fort man kommer ut till stallet och tänder lampan! Men eftersom jag nu är en positiv människa tänker jag inte gnälla på henne för det.. 

2. När man är på en tävling och har hoppat sin bana på 13 fina hinder och man har lyckats hoppa igenom HELA banan utan några riv eller stopp! Och så kommer man mot sista hindret och klarar det också, när man väll landar efter det 13-onde hindret och speakern säger: åhh de va noll fel i båda faserna! Då bryter en lycka ut som är helt fantastisk att känna, går knappt att beskriva! Vet inte om det beror på att lyckan är så stark att man inte kan beskriva den eller för att jag inte har fått uppleva lyckan tillräckligt många gånger? Det är en fråga utan svar, men även sånna kan vara bra ibland. 

3. När man vinner en argumentation!! Jag brukar beskrivas som ganska trög haha, och ställer oftast så kallade dumma frågor som startar en långdiskussion! Jag förlorar dessa diskussioner allt för ofta enligt mig meen när jag väll vinner dem, och personen jag argumenterar imot erkänner mot sin vilja att jag nog har rätt, DÅ är det lycka vill jag lova;) 


Nu över till de 3 sakerna jag hatar:

1. Möss!! Jag HATAR möss! Den faktan att jag hatar möss har jag nyligen kommit på! Har alltid trott att jag inte har några problem med möss, anledningen till att jag aldrig haft problem med dem tidigare kan vara för att jag endas sätt dem på avstånd i en av mina katters munnar. På cirka 2 veckors tid har jag fått komma ett par möss för nära alldeles för många gånger, i stallet såklart! En av gångerna skulle jag ta en höpåse och känner att den är tung och tittar därför i den, där i springer något som ser ut som minst 8 möss runt(de var bara 2 men ändå). Den gången skrek jag högt! En annan gång skulle jag ta vattenhinken från en av boxarna och bakom vatten hinken hoppar en mus fram mot mig, den gången skrek jag högre! En annan gång skulle jag ta en borste i en låda och när jag får upp borsten så har jag inte bara en borste i handen, utan en liten mus med. Den gången skrek jag högst!! 

2. Nu kommer den första grejen som inte har något med stall eller hästar att göra, jippi! Denna sak handlar om en viss typ av människor! Personer som kommer ut från provet och bara - fan de här gick inte bra 
och så måste man säga
- Jodåå de gick nog jättebra ska du se. 
Och när personen sedan får tillbaka sitt prov så fick hen minst C! Den andra personen vid prov sammanhang som jag hatar är den som får tillbaka sitt prov och får ett B och skriker ut hur besviken hen är på sig själv, och personen är på gränsen till att börja gråta. Medans man själv sitter där och har fått ett E och är så glad så att man vill hoppa upp på bordet och dansa, tyvärr känns det inte riktigt rätt just då att börja jubla åt sitt E! En annan grej som en del håller på med efter provet och då menar jag inte samma dag som provet skrevs utan kanske 1 vecka efter, då kommer den här personen och säger:
-  Ida, du vet på kemi provet förra veckan vad skrev du på fråga 3c? 

Man bara tror du att jag kommer ihåg vilken fråga som var 3c och tror du jag kommer ihåg vad jag svarade på 3c? Svaret är nej och nej! Och vad spelar det för roll nu? Varken du eller jag kan ju göra något åt de nu en vecka efter provet?!

3. Den sista saken jag hatar är tystnad! Jag vet att många ser det som något posetivt att man kan umgås med någon utan att behöva känna att det blir stelt när de blir tyst. Jag menar inte att man inte ska kunna vara tyst när man t.ex. Tittar på film(vilket jag nu inte brukar var då heller men aja). Jag hatar tystnad särkilt på en buss, om man sitter på en buss brevid någon och man inte säger något på nästan hela buss resan tycker jag att det är fruktansvärt jobbigt! Min hjärna hinner komma på 200 olika sätt att starta en konversation på under tystnaden, men jag brukar aldrig komma till skott att starta någon. Som tur väll uppstår dessa situationer inte så ofta för mig, eftersom jag tänker efter innan jag sätter mig brevid någon. Lyssnar den personen på musik? Har den personen något gemensamt intresse vi kan prata om? Eller är den personen morgontrött? 

Där hade ni 3 saker jag älskar och 3 saker jag hatar! Ha nu en fortsatt trevlig tisdags kväll alla mysiga monster diggare.


20 snabba frågor!!!

Namn: Ida

Bruna/blåa ögon

Smeknamn: DumDum eller Asken

Pall/stol

Hur känner du Caisa? Hon bor hos mig kan man säga;) Nej men hon bor i stallet som befinner sig hemma hos mig!

Tacos/pizza

Vem skickade det senaste smset och vad stod det? Caisa - Glass är det enda rätta<33 

Hav/pool

Vad har du för hästar: Jag har en bitchig söt D-ponny som hatar allt och alla som inte är/ger henne mat;) Jag har även en travare som älskar allt som rörsig(förutom cloéh) 

Te/kaffe

Hur lång är du? Låång MEEEN inte lika lång som Caisa:* 

Tv/film

Ålder? Lika gammal som Miss Caisa(16år) 

Cola/Pepsi

Var och vad pluggar du? 
Vi går inte på procce!!;) 
Vård programmet på Växjö fria! 

Ljus/mörk choklad

Beskriv dig själv med 3 ord? Trög, sneeel och humor 

Kärlek/pengar 

Hemlig talang? Bäst på att stalka folk;) 

1D/JB
Tjääääna folket!!

Som ni nog har förstått så kommer jag blogg här i en vecka, anledningen till det är för att jag kan och för att bloggen behöver lite positiv stämning!;)
Så då kör vi la igång med en positiv och glad vecka!! 
(Räkna inte med att mina inlägg kommer vara lika genomtänkta som Caisas hehe)
adios

Trots förkylning och allmänt hängig har jag varit ute i stallet och ridit, som det ska vara. Bonniebus och jag levde rövare i ridhuset en liten stund, blev dock till Bonnies besvikelse bara en liten stund eftersom jag knappt kunde andas undertiden, härliga förkylning. <3 Ebba red Balett samtidigt och det var så kul att se dem, hoppas på att jag ska kunna vara till någon hjälp under veckorna som jag står på klubben, även om jag kanske inte är så pedagogisk av mig, haha. Menmen, det blir nog bra det med. 
 
Imorgon överlåter jag bloggen till Ida, hon kommer att hålla er uppdaterade med grymma inlägg och massa uppdatering under veckan, varför? För hon tyckte att bloggen behövde det och för att hon har alldeles för mycket fritid, så vi ses om en vecka igen! ;) 
Sorry Ida, du får uppdatera min blogg med bilder på dig för jag hittar ingen annan, men du har fina skor iaf. :p 
 
 RSS 2.0