"Dom är så jävla äckliga allihopa"

Jag brukar inte reagera över vad folk pratar om på exempel bussen, men idag kunde jag inte undgå att höra vad personerna framför mig sa. 
Framför mig satt det fyra barn, två killar och två tjejer alla fyra går i 5-an nu och är alltså 10år. Andledningen till varför jag började lyssna på deras samtal var för att jag hörde denna meningen:
- Dom är så jävla äckliga allihopa!!
De dom syftade på var invandrare(i deras mun lätt de negrar) 
Jag hörde ett fler tal skrämmande meningar från 10 åringarnas munnar bl.a: 
- De borde dödas allihopa!
- Varför kommer dom ens hit och gör vårt land till ett neger land?
- ALLIHOPA begår bara brott och mördar folk!
- Jävla negrar! 

Jag vet inte om jag hade reagerat lika starkt om jag hörde några vuxena prata om samma ämne, men denna gången blev jag riktigt arg och började undra över i vilket jävla egotrippat land vi bor i! Det är lika hemskt att höra en vuxen person uttala sig så här, men att höra det från en 10 åring, det vad jobbigt! 
Jag tänker bara, varför? Varför får man ens för sig att säga sånna här saker när man är tio år gammal! Jag tänker att de måste ha hört det från andra, barn lyssnar och lär! Förmodligen är det någon/några i familjen som talar så här  hemma och barnet har därför tagit efter! Men varför? Varför talar vi så här? Ordet "neger" får mig att ryssa i hela kroppen. För mig är det ett skälls ord och jag vet att många uppfattar ordet neger på olika sätt, men jag säger enbart min åsikt. Hoppas att detta även väckte lite tankar hos er som läste för det gjorde det hos mig kan jag lova er! 

Kommentarer
Postat av: Felix

Fett bra inlägg! Hemskt att barn i så ung ålder säger såna här rasistiska saker, förmodligen föräldrar eller släkt som lärt dom. Usch!

Svar: Tackar! Aa, helt sjukt!
Cajsa Rasmussen

2015-02-06 @ 15:40:34 / URL: http://fjompenfelix.devote.se
Postat av: Kamilla

Håller med både dig och Felix. Barn plockar upp vad de hör på vägen utan att egentligen tänka sig för. Att som vuxen påverka ett barn vid en sådan ung ålder är lika fel det, fyran! Hade lätt börjat argumentera mot dem haha.

2015-02-06 @ 18:04:41 / URL: http://kamillahissan.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Hemsidan/blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0